jul

Vi åkte upp till Gävle, till svärmor och resten av det härliga galna gänget. Mille skötte den långa resan galant, blev några längre stopp bara men annars såg vägarna ut precis som vanligt. Snön föll och föll och föll, fick nästan en chock första morgonen när jag drog upp rullgardinen. Snö upp till knävecken, knastrade så mysigt när man gick. Inte för att det blev några längre promenader, men till bilen och tillbaka haha..

Hemma till julafton som firades först i Tranemo och sen i Hillared.. Vet inte riktigt hur vi lyckats men alla Milles julklappar har faktiskt fått plats i lägenheten.. Har jag förresten sagt att vi letar efter hus...?? =)

Idag har vi varit på bvc, vikten landade på 11380g och längden 79.5cm. Ingen större förändring vad gäller vikten men nästan 3 cm på längen.. Stora härliga Millebus! Annars har han börjat krypa.. på rumpan. Och han ålar sig bäst han kan genom rummen.. Allt är leksaker just nu i lillens värld, precis som det ska vara. Måste verkligen fixa lite säkerhetsgrejer.. 2 tänder har dykt upp och fler är på gång.. Nu är det nyårsplanerande nästa..




Rumpkryparn Persson


P.a.u.s!

Tog ett välbehövligt break.. Från allt..

Medan Mille kämpade med sin öroninflammation, gav min kropp upp mot förkylning och feber.. Mannen stannade hemma hela veckan och tog hand om oss vilket var helt underbart. Förutom det där sista sega och några hostningar då och då är vi så gott som friskförklarade!

Milles farfar Gunnar med fruga var här igår på kvällen en stund, dom var på väg hem från Gävle.. Tog nog rekordlång tid, 9 timmar hit.. och då hade dom ändå 20 mil kvar hem till sitt. Inte avis!
Vi ska ta den där räden imorn, men förhoppningsvis är det samma väder som idag så vi slipper stormen.. Tyvärr krånglar vår bil, så passande. Min paps har fixat och trixat så han får köra hyrbil dom närmsta dagarna och vi får låna deras Storebil.. Oavsett vad problem man kan tänkas ha så räcker det att nämna det för min käre far, han löser det.. TACK!!

Har storstädat lägenheten, till och med legat på alla fyra och skurat toalett och badkar.. Luktar så gott överallt nu! Blir lite roligare att komma hem då på onsdag, när det är fint.. Mapa ska dessutom ha hand om Molly. Undrar om lägenheten kommer sakna alla hårbollar.. nä skulle inte tro det.. =)

Mille vilar en stund och jag ska väl ta mig nåt att äta och sen fortsätta med lite packning..

God fredag!



Sjukan

Mille vaknade efter någon timme igår, sämre och tokledsen, vad jag än gjorde verkade det bara göra ont på honom. Ringde Mannen som precis spelat klart, tog 5 minuter så var han hemma för att hämta upp oss. Vi åkte upp till lasarettet för det kändes verkligen att något var fel.
Var där till strax efter tio. Klockan 1 kom doktorn och konstaterade att det var en rejäl förkylning och öroninflammation. Lite prickar i halsen men verkade inte ha brutit ut till halsfluss.. Fick en 5-dagars pencillin-kur och så åkte vi hem.
Pyret la den största spyan i världshistorien men somnade efter några om och men jämte sin paps.. Själv sov jag på soffan för hostan tog över fullständigt..
Idag verkar Mille lite bättre men så går han på alvedon och pencillin. Läkaren trodde att han skulle vara symptomfri till på lördag. Håller tummarna för att medicinen gör sitt nu och att han blir sitt vanliga glada jag snart..!






Oro

När man tror att det mesta är över och man sänker garden en anning, slår det en som hårdast..




Mille har varit sjuk, men idag verkade det som att han var någorlunda. Så kom då kvällen, mannen är iväg på match och jag sitter i soffan och har en lugn stund. Hör hur han gnyr och ska bara titta till honom när han börjar gallskrika och vägrar ligga still. Tar upp honom för att trösta och se om det bara var mardröm eller något annat som det ju lätt kan vara. Nope, näsan är helt igentäppt, det rosslar i bröstet bara av att han andas och jag känner hur den där paniken stiger...
Denna gång tvekade jag inte för en sekund, ringa barnvården på lasarettet direkt, enbart för att mötas av den mest arroganta sköterska nånsin.
-Ja men han får sitta upp och sova helt enkelt. Ring om ett par timmar om det inte funkar. (???)
Så jag ska alltså försöka få Mille att somna med slem och snor upp över öronen och försöka att inte bry mig om att han knappt kan andas??
Nej, min mamma blev bästa medicin, på nåt vänster kan hon alltid lugna mig och säga vad som kan funka.. Renässans nässprej för barn, alvedon, koksalt, sockervatten, lite välling och somna i min famn blev det. Nu sover han gott (?) i sin egen säng och jag sitter jämte i vår, och lyssnar.. lyssnar.. lyssnar..




Hjälpa mamma och pappa rensa gammalt ur garderoben..

 

 

 


Sjukling

Skulle på fredagsmys med julklappsrace och annat smått och gott, men Milles tänder satte stopp på det. Ville inte lämna bort honom när jag såg hur ont han hade, dessutom ville inte febern ge sig förrän sent på eftermiddagen. Blev istället en tur till Mapa för hjälp och sällskap.. Kände mig inte riktigt hundra jag heller men kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var..
Blev att sova bort det och satsa på julfesten med jobbet på lördan istället. Taxi till göteborg och cabaret! Riktigt kul och det var skönt att få längta lite efter både Mille och Mannen ett tag.. Trodde när jag vaknade igår att jag var bakis, wtf, men nä.. Huvudvärken blev halsont och väldigt mycke snor.. Så idag är jag en liten sjukling som Mannen verkligen tagit hand om. Inte för att han är hemma, men han åkte från jobbet för att köpa lite nässprej och halsisar på apoteket åt mig, kärlek!
Lite alvedon på det och kroppen kändes nästan som vanligt. Blev en städrunda så till och med mamma hade varit stolt över mig, och en pyntning av vår nyinköpta plastgran. Mille satt som ett stort frågetecken men mjuknade upp när han såg Molly leka med kulorna och stjärnorna jag precis satt dit. Mys!

Nätet är så fruktansvärt segt så det blir bilder ikväll...



Nattinatt

Molly är ganska många år.. kattår alltså, ändå har hon inte kommit på att man öppnar alla dörrar i lägenheten på samma sätt. Borstade tänderna när jag såg tassen börja arbeta under dörren och till slut gick den upp.. Sekunderna innan hade jag råkat stänga in henne i sovrummet, panik!! Hon fattade verkligen inte hur hon skulle göra, man hörde skrap och hur hon bonka huvvet i dörren men nä.. ingen tass under dörrn.. dumkatt! =)


Trots att solen sken med all sin glans så var det segt att ta sig ut. Först klockan 3 gick vi mot ishallen för att hämta bilen. Mannen som var iväg på bortamatch sa att vi skulle ta oss dit innan solen gick ner för att jag skulle slippa skrapa rutorna.. Hm! Funkade inte riktigt så.. Men inget man inte klara av hehe..
Styrde kosan mot N och Joline, en snabbkaffe och sen vidare till mq:s utförsäljning. Inget att hurra för men en ny väska och ett par tröjor blev det ändå, för ynka 180 kr.

Funderar på att ta en runda på stan imorn och fixa sista julklapparna, skönt att ha det gjort innan den riktiga julruschen sätter igång. Måste verkligen köpa mig en ny lotion dessutom.. Min hud gråter just nu!

Sovdags!




En hjälpande hand vid kli i munnen!! =)


Biff!

Tänder... det räcker med det ordet, ni mammor förstår läget.

Mellan gnället har vi riktiga harmonistunder och kvalitetstid, det gör att man orkar med ledsamheterna när han har ont. en majskrok gör susen, eller nappen en liten stund, tandborsten är bästa kompis.. Hoppas gaddarna kommer snabbt för det gör lika ont i mitt hjärta som i hans mun..


Fyllde dagen av långpromenader och storhandling. Gick till ishallen och hämtade bilen, för att åka till ica, tillbaka till ishallen och så gick vi hem igen. Varorna fick stå i bilen en liten stund innan mannen tränat klart och kom hem.. Bestämde oss för att lyxa till det lite med att göra biff och riktig brunsås mmmmm.. Magen står åt alla håll och tackar så mycket för det..

Tror det blir raklång i soffan och desperate.. jo..




Millplutt och en något blåslagen kärlek..