Bästa!

Mina föräldrar är dom bästa!
Mille och jag låg på mage och tittade ut på regnet och det enda jag hade i tankarna var "inte en dag till..." Precis då knackades det lite försiktigt på dörren och där stod mamma och pappa! Dom hade läst mellan raderna i förra inlägget och bestämde sig för att komma in på en fika innan bilen skulle hämtas i U-hamn. Fika blev mackor och mys med Mille tills han somnade. När jag sen skulle ut  köket för att diska lite, stod pappa med spis-putsning i högsta hugg så då var det bara att fortsätta. Bord och stolar är numera lika rena som dom var när vi köpte dom, golvet riktigt blänker, bordet har inte en enda fläck, soffan har aldrig varit så fin som nu.... Kan inte med ord beskriva hur skönt det känns att allt är klart innan det är helg, så TACK för hjälpen!
Efter att dom åkt fortsatte vi med att bada lite med nya båtarna och myste tills lillkillen stupade ännu en gång. Så nu sover han i vagnen, UTAN hårdliften eftersom han redan vuxit ur den, och vi gör ett nytt försök med att ta oss en promenad..





febrigt...

.. har det varit på sjunde.. Börjar bli lite tröttsamt för han sover bra på dagarna men har totalt missat att man måste sova på nätterna också. Vaknar varje halvtimme tills han till slut bestämmer sig för att vakna helt, och det hade varit helt okej om det inte vore för att han gallskriker på en gång och ingenting hjälper.. Vissa nätter kan han ligga och prata med Pingu och titta lite omkring sig men senaste 3 nätterna funkar ingenting.. Skönt att det är helg nu så att man kan hjälpas åt lite mer, timmarna blir långa här hemma när han är ledsen och det ösregnar ute så man måste vara inne.

På tal om helg, vi ska åka till IKEA imorn och fixa lite nyheter till grabben. Han börjar bli stor nu och måste ha lite mat-hjälpmedel, och vi får passa på när mannen väl har helgen ledig från hockey. Kanske att man hittar lite annat också, fast jag är mest ute efter Rollo-kolorna som finns i en behållare efter restaurangen, åååh..

Hör att det inte smattrar på fönsterkarmen längre, kanske, om man skyndar sig, att man hinner ta en promenad!!


Guldklimpen Persson..

... väger numera 8170g och är 67.5 cm lång. Frågade BVC-Inger om han bara är ett väldigt stort barn eller om jag ska börja oroa mig för att jag ger honom för mycket mat eller vad det är... Hon bara log och sa; han är bara ett stort barn helt enkelt, men snart ska nog också hans kurva vända.. Well, det sas även vid andra, tredje och fjärde besöket.. Men jag ska vara nöjd att min lille hjälte är frisk och glad och till och med klarade av sina båda vaccinationssprutor utan några tårar..




Tremånaderskontroll...

... väntar oss imorn, och jag har ångest. Sprutor är inte min grej, att min lille prins ska bli offer denna gång för dom långa nålarna gör mig riktigt illa till mods. Har försökt övertala mamma att följa med men vet inte riktigt om hon nappade på det. Annars får jag väl stålsätta mig och stå ut, men jag tänker blunda!! och sen krama min älskling hela långa kvällen..

Just nu ligger Lilleman i sin säng och vilar lite, storeman ligger i soffan och laddar sina batterin inför kvällens isträning. Fick se schemat häromdan och det är lite, hmm, udda tider om man säger så. Men jag klagar inte, får ha hemma hjärtat mitt på dagen istället..

Det väntas en ganska lugn dag annars, regnet öser ner så istället för att vara ute så är räkningarna betalda, maten lagad, lägenheten städad och kanske att man ska ta och färga håret i eftermiddag.. om jag vågar göra det själv vill säga..



En Mille i tvättkorgen?!?

Allt det goda har ett slut...

Så var då vår semester över, ut ur bubblan och tillbaka till verkligheten. Känns vemodigt, jobbigt men också ganska skönt att komma in i någon slags rutin. Visste ju att det underbara skulle ta slut, att få ha sin man hemma mer än på kvällstid är en ren lyx.
Sommaren har ändå bjudit på mysigt sällskap, god mat, sena kvällar och massor med bus. Mille har varit en glad och härlig kille, precis som vanligt men tycker nog liksom mamma att det är skönt att vara hemma igen =)
Igår hade vi lite kalas hos mellan för alla juli-barn, tinja, ida, jocke, och jag har alla blivit en siffra äldre på papper. Nu när det är avklarat blickar vi framåt mot dop, matcher, cv och en och annan mörk kväll....



slagna hjältar



Gamlamorfar busar med Mille



Tinja ville visa sina nya brillor!




Kärlek!

hemma!



så var vi hemma på sjunde igen.. trodde jag skulle sova som en gud i min egen säng men det har nästan blivit tvärtom. vrider och vänder fyrtielva gånger innan man väl får ro, och då är det dags för mille att ha samma sak för sig. nu ligger lillplutten i alla fall i sin pappas säng och myser av att äntligen bli av med magknipet han haft på morgonkvisten. mannen är iväg och tränar musklerna och jag ska väl så sakteligen börja göra mig iordning för att gå ner till stan och göra några ärenden. förutom att vara ner på stan en sväng ska vi hämta molly i eftermiddag, frågan är väl om hon verkligen vill komma hem igen, för hon verkar ha blivit riktigt bortskämd och har myst till sig hos M. =)

Gissa om man blev glatt överraskad när mamma och pappa kom förbi igår morse och lämnade ett kilo med hemmagjorda köttbullar! har gått och småätit av dom hela dagen idag så vi får väl se hur många gram det är kvar sen..
Syster mellan kom förbi en stund med busfröna medan hennes man fixade lite bilgrejjer. förutom kram och gos tittade på vi på hajar som hajar och pratade om viktiga saker som dockor och katter. till eftermiddagen kom syster stor hit för att mysa lite med mille men med ett stort projekt, att färga mina rötter som jag trodde aldrig skulle kunna bli ljusa igen. men ack den som ger sig, det lyckades och det blev riktigt bra, men en omgång till får man nog göra för att det ska bli som man verkligen vill ha det..

nu vankas lunch, kinamat som blev över från igår, mums!!


400 meter uppförsbacke!

Mannen har varit duktig och sprungit en runda på mornarna här vid stugan, och idag ville han ha med mig och sin mor. Vi var inte sena med att ta på oss jympadojjor men det fick inte bli någon joggingtur inte, utan en lugn promenad. Körde med bilen så långt vi kunde för att orka uppför den 400 meter långa uppförsbacken. Väl framme, lite lätt anfådda fick vi se en helt otroligt vacker utsikt. Mille var lika nöjd han, satt i bärselen vid pappas bröst, smackade lite med munnen och hade ögon stora som tefat haha. På vägen ner från kullen gick vi in i skogen för att se ett gammalt vattenhjul, minnen sköljde över en med guldvaskning och gamla utflykter med farmor och farfar.

Jaa så var det dags packa ihop väskorna igen och ta sig till Gävle.



Här börjar vår vandring



Halvvägs



älsklingen



Äntligen framme



stopp nummer två



gamla vattenhjulet



Trött kille på väg tillbaka till stugan

Tyst..

.. tyst får jag fixa lite bilder och komma igång med bloggandet igen, mina män sover så då får man passa på.

Veckan startade med födelsedagen som man nu blivit ganska van vid att fira på lite olika platser, med olika människor. Svärmor är en hejare på att baka så hon gjorde en tårta som jag tror alla tog ett flertal gånger av, ett presentkort på det i en favvobutik och den dagen var fulländad. Tog en räd om Bollnäs bara för att fördriva lite tid eftersom regnet fortfarande öste ner på oss, bara för att upptäcka att solen faktiskt fanns runt hörnet. Av med tröjor och på med brillor!

Mille och kusin-Svea har nyfiket kollat in och pratat lite med varandra. Kul att dom är så nära i ålder, Mille 2½ månad och Svea 7 månader. Synd att det är över 50 mil emellan dom bara.....

Idag fyller mellan-kusinen 2 år, vi skickade iväg ett mms i morse och TInja var redan i full gång, skulle precis öppna paket som visade sig vara en riktig dockvagn.. Passar nog vårt paket ganska bra därtill!

Annars är det ganska lugnt här, vi går här och bara myser av att ha semester ihop, ska snart åka till Gävle igen efter att ha varit i stugan några dagar. Sen på måndag, då bär det av hemåt igen, äntligen få sova i sin egen säng!! Måste ändå ha sagt att lill killen är otroligt redig, har åkt massor med mil i bil, sovit mellan oss i några nätter, resesäng några nätter och låne-spjälsäng inatt, och han har inte gnällt någonting. Han är precis som vanligt, nja kanske inte riktigt för tanden gör sig påmind lite då och då, men ändå.. Mammas gullhjärta är han i alla fall!



Kusinerna, Svea tyckte det var kul, Mille var mer intresserad av pappas byxor... 



Fyra generationer, gamlafarmor Anita, farfar Gunnar, Mannen och Mille



Inte alltför glad nyvaken kille, tur pappa var nära!



Såhär glad blir man när man är nyäten, nysketen och nysoven =)



Spontanbyte av blöja i bilen var ett måste!! Den bajjen är inte att leka med!


Gävle, here we come!

Från en regnig men väldigt harmonifylld vecka med stora Andersson-klanen, vidare till Gävle för en förhoppningsvis lika bra vecka med alla Perssons!



Norr Kvarn, efter skyfall kommer solsken!



Ta vara på varje solstund



Nyvaken Mille får lite mys av pappa



Tilly visar hur man leker med katter



Tinja däremot busar med mammas ben


Första tanden!

Häromdagen så skrattade Mille så härligt att man fick se större delen av tandköttet.. Och där var den, en liten tand som är på väg ner.. Visste inte riktigt vad jag skulle säga, mer än att, ja han är ju tidig med allt annat så varför inte en tand också?! Nu förstår man varför han redan börjat ha händerna i munnen och varför han är så nöjd med nappen, det hjälper ju mot kliandet.. Mitt lilla hjärtegryn!


Semester!

Det var en stressig fredagskväll när vi skulle fixa inför veckan på Lyrestad. Att sätta på en takbox på bilen tog väldigt mycke mer tid än vi trodde så stackars Mille fick bli störd i sin sömn när vi packade vad vi hade i våra garderober.. Väl framme i stugan kom Mannen på, att nycklarna till takboxen låg i brallorna i tvättkorgen.... hemma i Borås, så han fick snällt åka tillbaka till lägenheten och hämta dom. Ska erkänna att det fanns både en och två tankar på att bryta oss in i boxen men eftersom vi ska vidare till Gävle kan det blir svårt att åka med en öppen box.
Veckan har varit ganska regnig men idag tittade solen bannemej fram i nån timme, och poolskyddet hann knappt av innan Mannen och Ch låg och plaskade däri. Lika snabbt som dom hoppade i kom dom upp, drickat fanns på torr mark =)

Mille är en härlig liten grabb som myser för fulla muggar här, sover som han ska och njuter av den extra uppmärksamhet han får. Passar till och med på att visa sina nya kunskaper, som att hålla i skallran och skratta högt. Om jag är stolt? Oja! Han skulle bara veta vilken kärlek jag hyser för honom..

Annars har veckan bjudit oss på Hova Riddarmarknad, yatzy och alfapet, fika många gånger om, och en alldeles undarbar pool precis utanför dörren. Inte för att jag testat att doppa mig än haha..



En trött liten kille, myser hos pappa





Såhär gott ser det ut det dom dricker, pajkara...
...och såhär glada blir dom utav det...
...by the way, det är lågt i tak här, alla har slagit i skallen!

Utflykter!

Hela lilla familjen var som sagt i Ängelholm, hälsade på farfar och bonusfarmor som precis hunnit installera sig i lägenheten. Det blev en liten rundvandring, sol-lapande och massor med mys. Mille var på strålande humör och skrattade och sov om vartannat, så bättre kunde det knappast bli.



Farfar busar


Trots det fina vädret igår, så valde vi att fixa lite inför semesterveckan på Lyrestad. Påsarna fylldes med lite nya kläder som definitivt behövdes!! Även apoteket fick ett litet besök.. När vi höll på som mest fick vi ett väldigt välkommet SMS från familjen H som ville bjuda över oss på grillkväll. Förstå hur skönt det var att få sitta ute till sent på kvällen utan ens en extra tröja, och att slippa sitta i en överkokt lägenhet sen då, det går inte att förklara...
Dagen till ära ska vi försöka få lite solstrålar på oss, packa inför vår tre veckors semester, städa lite så det är fint till vi kommer hem, och äta upp allt som går i kylskåpet. Jodå, det här kommer bli en bra dag det här med! =)



Vilken härlig kille man fick se genom provhyttsdörren!! Mammas älskade hjärta!