så spräckte han ett kilo till!

Det är lite smått otroligt... Vi var på tvåmånaders kontroll idag med lille Mille, och inför det hade vi badat prinsen. Det hade vi inte behövt, innan vi gick ut därifrån hade han både kissat, bajsat och spytt.. Vem brås han på??
Måste ändå säga att jag blev smått chockad när dom sa vad han vägde.. Klumpen, som han nu kommer kallas, har gått upp till 7020g och är 64cm lång, till och med läkarn sa att hans kurva var smått otrolig! Och inger som sa att han skulle stanna till i längd och vikt snart, för 4 veckor sen!! Det där med att jag trodde det skull ekomma ut en tio kilos klump med musche och öl i handen kanske inte var så långt borta ändå då haha...
Jaja, vår klump är i alla fall det bästa som finns och den enda som blir lidandes är han snälle far som istället för att köra ledsen lillkille i vagnen bär honom hem i stekhet sol. Är inte det kärlek så vet jag inte vad som är!

Annars har det varit ännu en varm dag som vi absolut inte kan tillbringa inomhus, inte ens för att äta lunch utan att svetten dryper om oss, så vi har suttit på den lilla gräsplätt som faktiskt tillhör huset.

Imorn åker vi till farfar och bonusfarmor i Ängelholm och myser till det med strand och god mat.. Kanske att man ska ta sig det första doppet för i år...?




Mina härliga kärleksmumsar!

barn, bad och huslängtan!

Männen på femte, sjunde och solvägen hade längtan i sin golftarm så dom åkte iväg och spelade 18 hål i lördags. Lyckligtvis lämnade min Man bilen hemma så jag och mamma som fixat ärenden i staden åkte hem till MaPa´s ställe och myste en stund i solen. Ett infall senare befann vi oss på Hofsnäs med syster mellan och hennes busfrön.. Glass, bad och heja på kossorna stod på schemat men vi fick en liten bonus på det. Ett giftermål, så där stod vi som 3 vuxna fån och råglodde på brudparet så att tjejorna skulle få se prinsessan haha.. Vad gör man inte? Lite mamma-mat på kvällen gjorde den dagen fulländad..

Idag, i väntan på att vi ska hitta vårt drömhus, satte vi oss vid vattentornet och njöt av sol, böcker, tidningar, glass och sen lite skugga.. Lillkillen låg och tittade på träden och var helnöjd, så fick mamma och pappa läsa sina bilagor och skvallertidningar samtidigt! Bara det är en lyx!! =)

Semestern är här och den planeras för fullt, imorn ska vi på 2 månaders kontroll och tisdag åker vi till svärföräldrarna i Ängelholm och gottar oss! Bra start på en sommarvecka..



 älskade Milleman

fredagsmys

Nu är det bannemej semestertider för familjen Andersson/Persson, i eftermiddag kan man räkna in oss i "fruktig"-gänget på riktigt. Det är konstigt ändå, det här med semester, för tanken är väl att man ska ta det lugnt och koppla av, men det är snarare tvärtom för många. Helt plötsligt ska man hinna med så mycket på så kort tid, saker man inte hinner med annars. Vi har det så i alla fall, sen kommer det bli väldigt mycket mys i samband med allt men ändå.. Ska inte klaga, här går man hemma och kommer så göra ett bra tag till!!

Millemys och jag hälsade på hos Mapa igår, dom var inte hemma men vi gottade oss på trädgården ändå med lite fika och sol-lapande. När väl mor kom hem hade hon på sig sina splitternya brillor som satt som gjutet på henne. Att hon inte gjort det tidigare med tanke på hur hennes gamla brillor hade kapsejsat för länge sen.. Nu sitter dom nya på näsan i alla fall och hon ser grymt bra ut!

Idag har dagen ännu mer sol att erbjuda men den här gången ska jag smörja in mig desto bättre, ska inte ens börja på att berätta hur man ser ut efter gårdagen, den som vill vara fin får lyda pin =)



Lilla älsklingen!

Tid!

Det är helt otroligt vad man hinner med saker nu för tiden, och varje minut av egentid är guld värd när mannen inte är hemma på dagarna. Mille är helnöjd med att sitta i sin babysitter eller ligga på sitt täcke och titta på pingusarna för sig själv att jag till och med hann laga mig min egen lunch idag! God blev den också.. Så för att hinna med lite till satte vi på parasollet på vagnen och knallade ner till stan för att gå en svängom apoteket och sen handla lite blöjor. Har till och med hunnit ligga i solen på golvet innanför franska dörrarna som stod öppet och välkomnade varje vindpust som ville in i lägenheten. Lillkillen sover snällt i sin vagn och det är väl nu jag ska passa på att ta den där välbehövliga vilan..




sol, sol, sol

Så var det måndag igen, midsommar är förbi och tredagarslyxen med att ha Mannen hemma är över. Dagen började med en efterkontroll på mvc, där allt verkade bra och pratet om förlossningen gjorde mig lite lugnare, förhoppningsvis försvinner mardrömmarna nu.. Mille var en snäll kille som sov och tittade fascinerat om vartannat. På vägen hem passade vi på att göra en blixtvisit hos Moster och 'morbror' på femte som precis hade gått upp haha..
Mer på schemat idag är att gå på andra visningen på huset, lämna rakapparaten hos H i samma by och mysa lite extra ikväll med min härliga lilla familj.. Förhoppningsvis håller sig solen framme några dagar till så man får chansen att bli lite sommarbrun i hyn, kanske så att gamlamormor får lite besök i stugan. Får suga på den karamellen lite grand....



Här är min älsklingsgrabb i sina sprillans nya labankläder!

Hejdå gårdagen, hello imorgon

Hjälp vad tiden bara springer iväg för en, hinner knappt tänka på dagen som varit innan den sprungit förbi och nästa är kommen.. Mille har hunnit bli sju veckor ung, och han är en riktig charmknutte! Ler så fort han får kontakt med någon eller något. Häromdagen låg han och nästan kiknade av gurgelskratt att jag inte kunde låta bli att skratta gott jag med..
Utan att säga för mycket är vi inne på andra veckan av sömnrutiner. Han somnar mellan 20-20.30 på kvällarna, och sover i fyra timmars intervaller och vaknar av hunger eller att han vill ha lite närhet en stund, bäst är det när nappen ramlat ur mun på honom för det är lättast att åtgärda haha..
Annars har veckan bjudit på glasögonprovning åt världens bästa mormor, flyttning för farfar Persson, lite fika och husvisning.. Men det bästa är ändå kvar, kalas, midsommarfirande och hjälp med byggnadsarbetet åt sexdregamaffian.  Det är bara att leta upp arbetsbrallorna för Mannen och visa vad han går för..




Otrött Mille ska sova
Träna på mage
Glasögonjakten slutade med dessa, snyggt va?

tack!

Vilken härlig dag, trots regn på paraplyt och blöta skor! Magen blev fylld med lax och god sås tack vare Anki, och kylskåpet har inte en tom plats tack vare mamma. Vad skulle jag göra utan stora underbara släkten?


långskånk!

Lagom till sin sexveckors-dag var vi på bvc för vägning och mätning, stora lillen är 62 cm lång och 6050g tung.. Inte konstigt att man måste hitta nya sätt att hålla honom på, mina spagettiarmar är inte direkt kända för sin styrka så knepet just nu är den dåliga hållningen som gör att han halvt om halvt ligger på magen.. Vad gör man inte för sitt hjärtegryn?

Gamlamormor ringde igår, hon och isse ska in till stan idag och frågade om dom fick kika förbi och träffa Mille för första gången... Hon tillade ganska snabbt att hon tar med sig en låda av mina favoritkakor =)  mormor är härlig hon.. Så det är väl inte mer än rätt att jag sätter igång med att röja upp lite, katthår till dess förbannelse ligger på golvet, och disken riktigt skriker efter mig..



Rackarungen


...

vi sprang på varandra av en anledning,
ödet ville se vad vi kunde åstadkomma..
..och han ligger här bredvid,
det vackraste vår kärlek kunde ge..
..en son, fylld av dig och mig,
ett under vi ska älska i all evighet..

mille



Dagen






Är man ensam om all packning får man helt enkelt försöka lösa det på bästa sätt... Såhär blev det =)

Fredagsångest!


Man kan faktiskt ha det, ångest en fredag, eftersom Mannen ska iväg hela helgen på golf.. Kul för honom, ensamt för mig.. Förstå mig rätt, jag har ju lille hjärtegrynet och massor med planer för dessa dagar men när man väl är hemma och det är kväll, nästan dags att sova.. DÅ är jag rejält ensam.. Får helt enkelt se fram emot måndag, Mannens första pappa-ledighets dag, hur mysigt är inte det?!

Min lille Milleman har burits och blivit förkyld.. Helt sjukt hur ont det gör i en när man hör hur han kämpar med nysningar och snor och ont i kroppen.. Inatt vaknade jag säkert en gång varje halvtimme för att höra om han fortfarande andades, jag var helt säker på att han inte skulle klara sig genom hela natten.. Men jodå, min hjälte klarade det med bravur, sov längre än vanligt och vaknade på strålande humör.. Det strålande humöret vände i för sig ganska snabbt till gny och gnäll och till slut visste han nog inte ens själv vad han ville, vad jag än gjorde så bemöttes det med ett förvrängt ansikte och om man inte ändrade position snabbt var det ett illskrik på väg.. Därför fick Mannen ta över så fort han kom inanför dörren... det tog en kvart så såg det ut såhär




efter några minuter var vi tre som snarkade ikapp...


och här är några kort från gårdagen


Napp på sne,        peter på besök             kärlek!!
vad gör de?

Premiärer

Här är jag ihop med några av mina favoriter!




Kram från Mille =)

Fika!

Temat denna torsdag är fika, fika och åter fika.. men inte mig emot, sötsaker är en del av min vardag numera.. Började dan med att traska uppför den långa backen till N och hennes ursöta dotter, det ska bli kul att följa henne och Mille när dom växer upp, förhoppningsvis får dom göra det tillsammans..
På vägen hem, som gick på halva tiden, tog vi en sväng om mataffärn och köpte en glass och fastnade i dörren.. Det är tur att det finns snälla människor för mitt i fritagandet fick Mille spelet och gapade tills halsen blev alldels hes, så den killen som hjälpte mig med vagnen körde den ända till vår dörr medan jag höll M i famnen och tröstade.. =)
Efter lite mat i magen kom ett sms från syster stor som ville ha lite sällskap och det är vi aldrig sena med, så här sitter vi med första koppen kaffe på veckor och en twistpåse.. När Mannen kommer hem ikväll efter jobben ska vi få lite besök av en gammal hockey-kompis och förhoppningsvis blir det lite sött fikabröd även där.. =)


önskan

Varför kan det inte vara helg lite oftare?

Som man längtar efter ett eget hus, en egen trädgård att vara i sånna här dagar. Det blir mer och mer påtagligt nu när värmen kommer, för vår lägenhet blir som en bastu och i helgen när vi var på lite utflykter så var det en viss liten kille som bara stormtrivdes av att ligga på ett täcke i skuggan, vädra stora lilla nakna kroppen och mysa! Dags att ta upp jakten på drömboendet igen kanske..

Jag har haft min första barnfria timme. Mamma kom in till stan för att ta hand om liten medan jag åkte och storhandlade.. Hur det kändes? Konstigt, osäkert men alldeles underbart, men bara för en kort stund för sen satte längtan in.. Tänk vad man förändras mycket när man får barn, ingenting är sig likt och alla känslor man får hej vilt. Härligt men ganska skrämmande om man tänker på hur det var innan..

I helgen som kommer ska Mannen iväg på golftävling så jag och Mille får klara oss själva.. Är redan nervös för hur det ska gå, men om vi åker iväg på dan så vi kan vara utomhus ska det nog inte vara några problem för liten att sova gott på natten.. Har han en såndär vansinnesdag vet jag inte riktigt hur jag ska orka ta mig genom dom korta timmarna som blir så långa när han bara är otröstligt ledsen..

Nu smyger solen in genom balkongdörrarna, dags att sätta på fläkten så kanske vi klarar oss undan värmeböljan för en liten stund...




Såhär häftig var jag när jag skulle hälsa på gamlamorfar!