familjemys på högsta nivå

vi hade inget att göra igår men så blev det att syster stor skulle på ärenden nere i stan så då följde vi med, Mille och jag.. ska inte smyga med att det blev lite handlat för egen del också, välbehövligt OJA! passade på att äta lite gott på viskan innan vi tänkte mysa till det med en glass också.. där sprang vi på mamma mitt i allt som gjorde oss sällskap i glassätandet och solnjutandet en kort stund innan hon sprang iväg på sitt... när mannen kom hem så blev det harmoni i soffan (som numera är väldigt nersutten) med godis och tevetittande..
idag så bestämde vi att åka till syster mellan och göra Ch lite sällskap som hundvakt, resten av gänget är på liseberg och åker farfarbilar och sagoslott och vinner chokladhjul och... ja ni förstår =) Ch är iväg och köper kaloribomb i form av pizza, mannen sitter med en trött Mille i famnen och läser tidningen, och jag har hunnit både älska och tröttna på solen.. borde väl egentligen passa på att sitta på täcket och få lite färg i ansiktet för det lär man inte ha möjlighet till med tanke på hur balkongen inte existerar där hemma.. sagt och gjort, ut i solen med mig!


Jag är stark!

Börjar dagen med att säga grattis till vår älskade Mille, som blir en månad! Lillskit =) Mormor har redan firat med ett paket fyllt av häftiga kläder.. Blir det premiär för dom redan i helgen kanske?!

Mannen har en vän, eller han har många vänner, men just den här personen är speciell, för han har en sambo som är helt underbar! Vi var där igår och åt god mat, vilket alltid är uppskattat för den tiden finns inte riktigt här hemma längre att laga sånt man är sugen på.. I alla fall, när vi satt där och pratade lite så kom vi mer och mer in på barnen och känslor inför olika saker, och helt plötsligt så inser man hur skönt det är att bli av med allt man går och grunnar på.. Att få lite respons av någon som varit med om samma saker, känner hyfsat likadant och vet vad man går igenom.. Så idag är jag stark! Idag är det Mille, Mannen och jag mot världen.. och så har jag inte känt sen.... jag vet inte när!! Helt underbart att äntligen känna att jag klarar av det här! att vad som än händer kan man ta sig genom det..

När vi kom hem från vännerna igår så låg ett par favoriter utanför dörren.. Syster stor och Ch var på fika på dan, och då pratade vi om sötsaker som bara inte går att undvika, så där låg dom, söta nappar och ett paket mariekex.. Gissa vilken lycka jag kände inombords.. ja inte av nappar och kexen utan av att jag har världens bästa syster stor!



Fyra veckor!

Och det blev en tur till BVC-inger som vägde och mätte plutten, 5560gram och 59.5cm.. Stor liten man vi har! =) Efter besöket som gick som smort gick vi till farfar GP som lagat god lax och potatis, frugan och Mannen kom också dit och myste med oss.. Bestämde oss för att gå hem i blåsten som nästan bar vagnen hela långa backen hem vilket var väldigt välkommet! Så nu ligger Mille och sover och jag har passat på att diska och plocka undan lite.. Kanske ska ta en liten vila jag med =)

Helmys!

Det går så jäkla snabbt alltihop, Mille blir 4 veckor imorn men det känns som det var igår han kom ut.. Han har börjat bli mer självständig, från att behövt bära honom 24 timmar om dygnet med lillfingret i hans mun till att han ligger helnöjd i babygymet en kvart och sen somnar i soffan alldeles själv och tycker det är helkul att byta blöjor för då får man se dom där konstiga ringarna på vänster sida.. Hur mysigt är det inte att äntligen få kontakt med honom, och att han ler varje gång man säger "hallå där, köp blåbär" på ett så barnsligt sätt att man inte ens vill tänka på hur man låter egentligen..

Helgen i Gävle var harmoni, men jag och Mille var lite tillbakadragna, kollade läget mest och försökte hålla kvar lite tider på allt.. Premiären är i alla fall gjort, fastrar farbröder farmor gamlamormödrar, ja hela släkten i stort sett har fått se vårt underverk.. Nästa gång vi ses är till semestern och då får vi hoppas på att lillekillen hänger med ännu mer..! Kusin Svea som är 5 månader var en riktig sötnos och så redig, så man längtar till vår kille blir lika stor! fast först ska han få vara bebis klart!

Nä, nu är det dags att göra sig i ordning så man kan gå ut en stund på promenad, andas frisk luft..


Gävle

Ja, såhär såg vår mini-semester ut.. vi är lite trötta så det blir bara bilder idag =)



Som vanligt laddar Mille med att sova



inspektion               sova på kalle                   fick sällskap av kusinen



Slagen hjälte, på väg hem

Ny vecka, nya äventyr...

.. och idag bar det av till jobbet för att hälsa på lite och det skulle shoppas till nygamla kroppen... låt mig skriva såhär-det blev inte som jag hade tänkt mig.. inte ens i närheten! efter promenad till k-land blev lilleman helt hysterisk så det var bara in i lunchrummet för att mata honom men det gjorde honom bara nöjd för den lilla stunden.. på väg ut i butiken för att kolla på dom underbara kläderna som bara skrek efter mig började han gallskrika igen så det var bara att ge upp å gå hem.. bara det att bajset kom emellan.. bajs bajs bajs överallt!! kläderna, hela benen, nya filten, mina händer.. så det var halv-spurt hela vägen som var kvar hem.. väl hemma med bytt blöja somnade han äntligen, och jag med en stund.. nu ska här förberedas för imorn, bvc besök och förhoppningsvis att mille är såpass nöjd att vi kan gå till barnvagnscentralen och köpa babygym och solskydd till bilrutan, mycket välbehövligt eftersom en lååång bilfärd väntar.......

Millemys

Gårdagen gick så bra så, vi mjukstartade med en sovmorgon till halv tio, åt frukost och vilade upp oss lite inför en promenad ner till stan.. Fixade lite ärenden och kunde inte låta bli att kolla in lite kläder till plutten, blev en görfräck skjorta.. Lagom trött till Mannen kom hem så han tog över medan jag fick en lugn stund.. det är kärlek det =)

Idag var det tvunget att bli en tidig morgon för Mille skulle göra hörseltest, resultat = han hör! Men innan vi kom iväg på detta var det mycket bajs, lite spy och ännu mer bajs.. tvätta händerna, byta om och iväg vi gick.. mannen mötte upp oss och myste en stund innan han åkte tillbaka till jobbet och nu ligger Mille på min mage och halvskrattar i sömnen, han gör mig lycklig!


Mina män knyter band...

Magknip

Lilleman är grinig och det verkar vara magknip som bekymrar honom.. Vi har börjat ge honom minifom som ska vara bra och hjälpa honom lite men än så länge är det inga tecken på gladare miner, får hoppas på att det blir bättre till imorn.. På tal om imorn så börjar mannen jobba igen, bra för plånboken javisst men lite ångest får jag allt.. har ändå levt i den här bubblan såpass länge att man hunnit bli bekväm med att ha honom hemma!

Vi ska börja se oss om efter alternativ till bilen, känns onödigt att mannen tar bil till jobben i stadstraffik medan jag sitter hemma och inte kan ta mig någonstans.. än så länge har vi kommit på tanken att titta på smartcar eller eu-moppe men om jag känner oss rätt så får vi inte riktigt tummen ur utan det blir busskort till slut =) för mig alltså

Ikväll blir det fikamys, sett fram emot det hela dan, till och med plockat upp fin-fikat som mormor bakat till oss.. Men nu bajsade pyret mitt i en dröm så nu är det dags att agera! väl bekomme... (vet inte riktigt vad det betyder, men läste det nånstans och det verkade vara artigt så...)


Lilleman är stor!

Inatt är plutten 2 veckor, det firades idag med att gå ner till BVC för vägning och mätning.. Visst att mannen och jag är långa och att det finns att brås på i släkten men om man jämför med kusinerna i drega så är vår kille väldigt stor.. 58 cm och 4580g, jaja så länge han mår bra så är vi nöjd!

Tog en runda på stan, men bara för att köpa "busiga bebben", en första året bok som vi kan läsa sen när vi glömt hur det var med en knotting. Hann fönstershoppa lite på vägen dock och det suger i klädtarmen som planterat sig i mig.. Ska vänta lite till sen får jag handla nya jeans och en tröja så man ser okej ut åtminstone någon gång ibland sådär =)

Nu kom någon uppdatering upp på skärmen som kräver en omstart av datorn.. bäst att lyda!

lite bilder från helgen



Sova innan vi hälsade på mormor och morfar
Mysa lite i mormors famn
Milleman tittar på pappa..........
......som är glad för.....



.......detta!!

Längtan

Mannen är född i Gävle, hockeyn lockade honom hit, hans far var också boråsare ett tag men tog steget till Ängelholm med frugan.. Eftersom dom är skilda, mannens mor och far betyder det att mor hans fortfarande bor kvar i Brynäs stad, och det är därför vi har längtan.. Men den längtan vi har går nog inte att jämföra med hur mycket hon längtar efter Mille.. Så därför ska vi åka upp snart, kanske redan nästa helg, träffa farmor och farbröderna, faster mellan och nydöpta kusinen..

Tills dess roar vi oss idag med en promenad, Mannen ska träna sen och Mille ska bli badad.. Mysigt..


glad skit


Vår prins har ett namn!

Nu är det bestämt, vår lilla kille ska Mille Persson, eller Mille Peps Persson om vi ska få det hela rätt!
Det tog sin lilla tid men nu är vi överrens och Mille har inte protesterat en endaste gång =)

Vi ska börja göra oss i ordning och sen dra oss mot Hillared, kanske en titt till syster Mellan också för att se hur det går med köksrenoveringen.

Och om någon missat, jag älskar livets status just nu! Som mannen sagt Ubi Concordia Ibi Victoria



Besök

Igår hade vi besök.. massor med besök! =)
Först kom BVC-Inger och kikade till vår lilleman, han hade gått upp i vikt och hon tyckte att han såg ut att må bra och sen fick vi böcker att läsa och vitaminer att ge.. Plötsligt kom vi in på gamla tider och det visade sig att hon bor i Hillared och kände mycket gott och väl till hela familjen trots att hon inte kopplade det från början.. så sista halvtimmen handlade mer om annat än om lillen..
Sen kom mamma och syster mellan med sina härliga skitungar.. efter lite fika och beställning av Labankläder åkte dom för att handla och jag och mannen tog emot sista besöket för dagen, lillens farfar och bonusfarmor som ville hinna säga hej innan dom åker upp till gävle för kussens dop..
Det var en helt okej natt, men desto bättre morgon, sov till halv elva så nu är det frukost och lite mys med familjen som står på schemat! =)


harmoni på sjunde

helt sjukt vad skönt det är att vara hemma utan att ha dåligt samvete! vi har hunnit med en promenad som nästan gick hela vägen upp till kompisen Joline men vi väntar lite till, sen kom syster stor på besök med chokladbollar och nygamla kläder som jag genast la in i garderoben och nu ligger plutten i soffan och sover medan mannen tränar och jag "vilar"..

har fixat in lite kort på datorn äntligen från kameran som jag inte riktigt förstår mig på, så gävle och längtande kan se lillmannen.. här är resultatet =)


Farfars premiär    Hejhej!                   Storasyster Stolt             Morfars premiär


Vad ska Prinsen heta...

..det diskuterar vi för fullt just nu, vi har ett par namn som vi fastnat för men familjen verkar definitivt bestämt sig för vad dom tycker =) vi får se, förbereder bara på att det kan bli något heeeeelt annat!

efter en tuff natt med mycket gråt, spy och bajs så ligger grabben hos mannen och myser, jag passar på att äta lite frukost och en tvätt ligger i maskin.. ska nog passa på att ta en promenad snart, om regnet vill avta bara lite grand! Kanske förbi femte och kolla på kläderna som rensades ut igår..

nä dags att ta tag i dagen..

Regn och mys i soffan

Kan inte rå för att tycka att det är lite mysigt när det regnar ute, ljudet när dropparna träffar fönstret lugnar mig..
Inatt är Lilleman exakt en vecka, det går så fort.. och han har utvecklats enormt alla redan.. sover längre, äter mer, ler mot oss när vi busar men framför allt så märks det att han mycket gott och väl vet att vi är hans mamma och pappa.. Hur mysigt är inte det?!

Måste erkänna att jag börjar tänka på hur det kommer bli sen när Mannen inte längre är hemma på pappadagar.. Eftersom han har två jobb så blir dagarna här hemma desto längre.. Förstå mig rätt, Lilleman och jag kommer ha det urmysigt och hitta på massvis med skoj men när Mannen kommer hem är det nästan dags att lägga sig för knoddas.. Det löser sig..

Annars är det ganska lugnt på sjunde, Molly har insett vem den där konstiga saken som ligger i soffan är, och Lilleman har accepterat den där konstiga håriga saken som nosar så gott, och vi börjar så sakteligen komma på en ny vardag..

Ärliga Ärla

Igår bröt jag ihop, det var på gång hela kvällen men det brast för mig när Mannen pussade vår Kråka på huvudet och Kråkan gav gensvar med ett litet mm.. Det var kärlek, all min kärlek till mina män som rann över och tårarna bara sprutade, vilken lycka!

Idag kom mamma och pappa förbi för att lämna vår tjej, jag har väntat och längtat efter henne tokmycke.. Ja det är en katt men den bästa och finaste katten som finns..

Snart kommer syster Stor med man hit och tar en kaffe.. Kanske att dom snusar lite på den lille också =) Här kommer lite kort på honom så ni får se vad jag har möjligheten att titta på varje dag..


Hjälp, han skiter!

Ungefär så gick tankarna när Kråkan släppte en brakare som väckte mig i morses, några minuter senare stod vi i badrummet och torkade det svartaste och lösaste bajset jag sett.. Det är min grabb det =)

Vi var uppe på BB idag på ett litet återbesök, supermysigt att komma iväg lite och visa upp vår stolthet... eller..? NÄ! För hål i huvudet har han efter inte bara ett utan TVÅ pku-test, men han var stark vår namnlöse hjälte. Annars sa barnmorskan att amningen så fin ut, tuttarna skulle läka snart och självklart skulle jag få bedövningsgel så det inte gör så ont efter stygnen..

Mannen sitter med Lillen i fåtöljen och myser lite och jag passar på att uppdatera mig, blir lite instängd här, lever i sin egen lilla värld liksom men det är underbart.. Nu ska ja gå å pussa lite på prinsen, jösses vilken kärlek man känner..


Underverket