Hemma igen!

Mille gillar att sova. Jag med. Därför var det tungt att gå upp för att vara på bvc kl 10.oo i morses. Drog ut på uppgången så länge som möjligt, vid halv nio gick det inte längre. Fick väcka lilleman och halvstressa oss igenom morgonen. Men vi var där i tid bannemej!

Dagens resultat blev, 11320g och 77cm lång. Jotack han växer, stor och ståtlig är hans mellannamn numera, Peps får vänta på att användas =)

Blev ingen bild igår. Nätet ville inte, VERKLIGEN inte funka.. Men idag så..





Den allvarlige Mille


Seven, sju, sieben!

Liten blir stor.. Eller större i alla fall.
Imorn ska vi dessutom på 7månaders kontroll, bli uppdaterade med längd och vikt. Alltid kul! Kanske blir en liten garderobsrensning efter det då =)

Mamma och pappa knackade på vid tio-snåret igår, skulle passa Mille medan Mannen och jag fick lite egentid. Äntligen var det klädhandel för min del och bara vara en stund.. MEEEEN vad mysigt det var att komma hem till en liten nakenfis som storlog när han såg mig! (Mannen var iväg på träning så leendet var faktiskt bara till mig)
Hann få fram lite tomtar och stjärnor i fönstren innan päronen stack hem till sitt och Mannen kom hem igen. Precis så en harmoni lördag ska vara..

Nu, vidare till söndagsmyset!



Bra bra.. mycket bra

Det var inte bara jag som hade en rastlös tisdag, frampå eftermiddagen kom N med söta Joline hit och fördrev några timmar. En promenad, massa tjöt och lite kaffe var precis vad som behövdes..

Today was hockeyday! Mannen kom hem en stund på dagen, sov, åt och åkte för att lämna bil på verkstad. Var tydligen inget större fel på den, för han fick med sig silvriga faran hem igen. Skönt! En felsökning och 300 kr fattigare kan man klara av ändå =)

Ser fram emot helgen, jag SKA, oavsett vad, köpa mig lite nya kläder. Jag har längtat och väntat och längtat lite till efter ett par jeans som gylfen inte åker ner på hela tiden (blir tydligen så när man använder dom till gravidbrallor hehe) och en ny fräsch tröja.. Kanske något fint att ha någon helg framöver och nåt par skor kan säkert bli köpta av bara farten.

Måste bara säga hur lyckligt lottad jag är att ha en så redig kille som Mille. Inte ett ljud på hela matchen, sov en liten stund, vaknade och bara var så glad att det var ismaskinen på isen.. Åt lite yoghurt och smörgås, satt hos sin morfar och bara myste.. Kärlek! oja!



MIN kärlek!



Sliten..

Kunde verkligen inte somna inatt, det är precis som jag satt griller i huvvet på mig själv.. "Kom ihåg att... Glöm inte.. Måste fixa.. Tänk om.." När jag väl ger upp och skriver ett sms till mig själv med allt jag inte får glömma kan jag lägga mig ner och känna ro... Tills mardrömmarna kommer.. Utan att drömma känns det som jag går igenom allt jobbigt, allt jag skjuter undan på dagarna.. Dagsljuset suddar ut dess existens men på natten kommer allt över mig..



Fick lite spontant kaffebesök på eftermiddan, Mille lekte med Clara och Molly fick en ny kamrat i Cooper.. Ska försöka drömma om det inatt...


Lycka!

Varje gång jag tittar på Mille överöses jag av känslan, hur mycket jag älskar honom.. Han är ett bevis på hur stark kärleken är mellan Mannen och mig.. Finns inget mer att säga än att jag hittat min trygghet, och Han gav mig en ännu större lycka än jag trodde var möjligt..




 

 


Fundera mera

Jag konstaterar att mamma kör bra bil. jävligt bra. Satt i 1½ timme i mina egna tankar, utan att ens tänka på vad som hände runt omkring. Har nog aldrig hänt förut.

Det är kaos just nu. Funderar på varför jag är som jag är. Trevlig, men svår. Otroligt svår. Har kommit fram till att jag i högstadiet var med i 'det populära gänget', fast särskilt populär var jag aldrig. Skulle nästan kunna säga att jag inte var omtyckt alls. Konstigt med tanke på hur perfekt jag försökte vara. Plugga för bra betyg, men ändå vara medel för att inte sticka ut. Säga vad jag tyckte, men inte för annorlunda andras åsikter. Fjäska för lärare, men inte så mycket att jag blev särbehandlad. Det gjorde snarare att folk pratade ännu mer bakom min rygg.. Tror det gjorde att jag var väldigt tillbakadragen i gymnasiet. Ville liksom inte vara med i något gäng, helst inte umgås med många samtidigt för då tappade jag kontrollen.. Lika är jag nu, att tappa kontroll vore lika med att gå under.
Social, ja. Men på mina villkor. Tycker inte om att släppa in folk, och om jag gör det är jag ändå väldigt skeptisk till det. Litar på människor alldeles för mycket, godtrogen. Sen kan jag vara precis tvärtom, tror inte på vad folk säger till mig. Varför skulle jag? Att bli sviken får inte hända igen, det gjorde för ont, så ont att jag knappt orkade andas mig igenom det. Måste fundera mera...


Tanken var att detta inte skulle bli publicerat.. Det skiter jag i nu.. Jag står för att jag är den jag är, trevlig men svår... Iaf för er som inte känner mig..


Kortis

Då var det klart! Vaccineringen alltså.. Resten är fortfarande kaos.. Nu ska vi till ett slott..



Längtar efter sommaren!!


Milletime

Tanken var att vi skulle ha en lugn torsdag.. Tror vi får ändra på det, är redan rastlös och klockan är bara 10.. Mille ska snart sova förmiddag, ska passa på att göra mig i ordning så blir det väl en långpromenad sen åtminstone.. Tänkte gå ner till vårdcentralen i eftermiddag och se om det finns någon dos vaccin kvar åt Milleman och mig. Vore skönt att ha det ur världen och veta att vi inte kan bli smittade. Stor ligger just nu i hög feber och värk i kroppen så det är väl bäst att passa på innan vi hinner bli sjuka..

Mannen sitter på bussen, har en lååång resa framför sig. Skickade med lite kladdkakemuffins som Mellan så snällt gjort åt dom.. Blev ganska så uppskattat ;) Ringde för en stund sen och då hade det redan tagits ur påsarna! Fint det..

Måste försöka fixa däcken på bilen också, känns som det är lite dåligt tryck i dom.. Och efter det lägga in en annons på tradera eller blocket på en Goose jacka.. den var lite stor.. =/






Lugn..

Vet inte om det har nåt samband med häromkvällen, men nu är en tand igenom iaf.. Kanske därför han varit lite ledsen ett par dagar och inte riktigt är på samma goa glada humör som annars..
Ska nog ta en promenad mot ishallen, vore gott med lite frisk luft efter att ha hållit oss hemma ett par dagar.. Mannen får plocka upp oss på vägen och sen bär det iväg för husvisning, hoppas hoppas hoppas det är något för oss.

Hade lite egentid igår kväll, passade på att träffa en gammal toka från gymnasietiden.. Har inte umgåtts på flera år men det kändes som det var igår vi höll på med bus och hyss.. Det var ingen som var säker när vi var i farten.. Kul var det och ses ska vi göra snart igen, inte om flera år!!

Dags för lite mellanmål, banan och fruktbägare, mumma!



Bus med farmor!

 

 


Min mardröm!

Efter att svärmor med delar av familjen åkt hemåt igår, så tog vi en välförtjänt vila jag och Mille.. Blev lite rastlösa framåt lunch så packade ihop mat och kläder och drog oss mot Mellan.. Där var det som vanligt mycke bus och kaffe, precis som det ska va! Väl hemma var Mille totalt slut, fick lägga honom redan vid kvart i 7. Kände i magen att allt inte stod rätt till men satte mig i soffan och slö-kolla på tv.. Efter en stund går jag in till Mille och tittar till honom, märker att han ligger och kippar efter luft och han har panik i ögonen. Lyfter upp honom och han börjar gallskrika, SKÖNT! Men har hjärtat i halsgropen och ringer Mannen och frågar vad jag ska göra.. Mille hinner somna i min famn och jag går för att lägga ner honom när samma sak händer igen, PANIK!!

Efter att ha pratat med både mamma och Mellan ringde jag till sjukvårdsupplysningen som inte gav nåt vettigt till svar utan hänvisade mig istället till barn på lasarettet. Efter en halvtimmes samråd bestämde vi att Mille inte behövde åka upp för övervakning utan att jag och Mannen skulle ha koll själva inatt och se om det verkar bättre eller inte. Men alvedon och illiadin fick han i vilket fall.
Mille verkar ändå ha sovit helt ok, och vi har väl varit vakna och sovit om vartannat.. Svårt att få någon ro när man vet hur tufft lillplutt har det.. Gick upp i vanlig tid imorse och åt lite frukost när Mille får upp en snor-spya utan dess like.. Så nu verkar han vara pigg igen, har åkt gåstol som aldrig förr och jagat dammsugar-slangen för fullt. Gapat åt Molly och lekt med sina nya leksaker.. Håller tummen för att det "bara" var en släng av tjockt snor som ställde till det för honom igår...


Liseberg

Vilken kanon-helg det har varit, Mille har stornjutit av varje sekund av att ha farmor här.. Mats och farbror John också självklart men farmor är ju alltid lite speciell..
Det har varit några utflykter, Liseberg fick bl a lite besök av oss.. Gissa vem som förlorade och vem som vann på alla hjul.. Några chokladkakor följde iaf med hem, man hade visst lite andelar ändå =)
Som vanligt har tiden bara sprungit iväg och nu har dom packat ihop sig och är på väg hem igen.. Mille sover ikapp sig och jag bara är.. Mannen är på väg till match så lugnet har verkligen lagt sig..



Spännande att titta på karuseller



Tomten and the band



Någon snubbe och Mille-morfar




Bästa Mille-farmor och Mats



Nyklippt och fin Mille-mormor



Mille längtar efter julafton??

 

 


farmor-mys

Vi ska ha fredagsmys från idag ända till söndag. Milles farmor hoppade på tåget tidigt imorses och vi väntar och längtar till klockan ska bli två. Mannen har dessutom tagit pappaledigt imorn så vi kan utnyttja den här tiden till fullo! (vaddå lyx)

Och för er som inte har tidningen så tog Bhc ett par poäng till igår mot Mora. Gissa om det är bra stämning i hallen numera! Mille verkar stortrivas där också, inte för att han förstår att pappa är på isen, men alla ljud och människor han kan titta på.. Förutom det är ismaskinerna i särklass det roligaste enligt plutten. Skulle ge honom lite mellanmål.. Han följde ismaskinen med blicken hela tiden och jag fick liksom följa efter med skeden för han gapade så redigt ändå.. Hjärtegryn!



Mesta och bästa kärlekarna!


Tittut!

Satt och läste tidningen i soffan, Mille åkte gåstol.. Plötsligt ser jag att han leker tittut med grannarna på andra sidan....



Har jag er uppmärksamhet? yes, då kör vi



Gissa vart jag är, gissa vart jag är!



Tittut mamma, tror du som ser mig?



Färdig, vad ska vi göra nu mamma?!






Första Fars Dag!

Och den firades i badhuset med en väldigt nyfiken och glad Mille.. Lite pizza med gott sällskap på det gjorde att dan försvann i ett nafs..

Gårdagen hade inte mycke att erbjuda, en lugn hemmadag med mycke bus och lek var väl ganska skönt ifs. Verkar som att dagen kommer gå i samma anda, förutom att Mannen plockar upp oss efter träningen så vi kan spana på ett hus.. utifrån.. =)



Morgonkortet Mannen fick


Bada?

Ska snart göra mig i ordning, och när Milleman vaknar ska vi ta en promenad mot stan och se om vi hittar några badbrallor till honom.. Mannen och jag har fått för oss att vi ska till badhuset imorn. Förhoppningsvis inte alltför många andra där på fars dag, eller blir det kanske tvärtom effekt och fullt hus?? Det löser sig, vi blir väl sittandes i barnbassängen ihop med bläckfisken ändå =) Premiär för plutten men med tanke på hur han plaskar och fullkomligt älskar att bada i badkaret ska det nog inte bli några större problem..



Det här vaknar jag till på mornarna!

 

 


Stök!

Vet inte riktigt vad som hände igår kväll men helt plötsligt hade vi kastat ut allt innehåll ur 3 skåp och försökte omorganisera.. Var inte så svårt med tanke på att vi till slut fyllde 8 papperskassar med onödigt krafs.. Vilken lättnad i den pedantiska sidan av mig.. Sen tog den lätt förvirrade och inte så städvilliga Linn över och satte sig i soffan.. hela kvällen.. Därför blev det en städrunda direkt på morron idag för att ha det fint i helgen.

Mannen har begett sig mot Sundsvall, avundas ingenting med tanke på att dom åker buss hela vägen.. Hemma söndag morgon.. Förhoppningsvis osmittad! För att spä på min oro över svininfluensan stod det i tidningen att barn från 6 månader visst ska vaccinera sig för dom löper lika stor risk att insjukna som dom stora riskgrupperna. Nästa vecka skulle det förhoppningsvis komma vaccin till de små, så då får väl vi vuxna räkna med att det blir försenat för vår del. Så länge Mille får så är jag nöjd!


Det här var bara början....

 



En glad liten Mille, mammas bästaste!


såå..

.. då har vi varit och kollat på radhus.. I liked! men det är mycket som ska pratas igenom innan vi bestämmer oss för hur vi ska göra.. Ska titta igen nästa vecka, se om det är något vi missade den här gången.
dagen till ära tillbringas mest i tvätt och torkrummet.. trodde bara det skulle bli ett par tvättar men efter att Mille bajsat ner både sina kläder och skötbordstyger så blir det ett par maskiner till.. Lika bra, då har vi en anledning att stanna hemma :)

gissa hur humöret är när mannen berättat hur helgen ser ut iom Sundsvallsmatchen på lördag.. inte på topp! men det är bara att gilla läget och se fram emot söndag eftermiddag helt enkelt. Kanske att vi ska åka lite skrillor ihop eller nåt annat mysigt.
det som oroar just nu är att halva sundsvalls lag ligger sjuk i svininfluensan, känns väl sådär att karln ska åka dit och byta kroppsvätskor med ett hockeygäng och sen komma hem till Mille.. Förstår inte att det ska ta 4 veckor till innan vi som inte är i någon riskgrupp ska få ta vaccin?! Som det verkar nu kommer flunsan hit inom ett par veckor, så det går inte riktigt ihop.. Hur tänkte dom liksom?? Blir till att stänga in oss med Mille, är livrädd att det ska hända honom något.

dags att hämta maskin nummer 3...



Älsklingshjärtat!


onsdag

Fick mysbesök igår av Nettan och Joline.. 3 timmar bara sprang iväg! Ska försöka få tiden att gå lika snabbt idag, för i eftermiddag ska vi kolla på radhuset och efter det spelar mannen match..



En trött Mille


Visning..

Det var dags för oss att ta tag i det här med boendet, så idag ringde jag mäklaren till ett radhus.. Ska på visning och se om det är något för oss, i vilket fall känns det bara bra att vara igång igen..

Vaknade tidigt idag, självmant faktiskt, och gjorde oss redo för en tur till gamlamorfar.. Kaffe och go vaniljbulle blev det, lite lek och bus.. Sen var det dags att dra sig hemåt..

Funderar på vad som ska hända nu, Mille borde sova ikapp lite men drar snutten över ansiktet och låtsas få panik så man ska gå och titta till honom.. Kanske en powernap på soffan för egen del om lillplutten faktiskt somnar..




Mina män!



'Morgonstund..

.. har guld i mun', var det första jag tänkte på när jag vaknade och stängde genast igen ögonlocken igen och sov en halvtimme till.. Sånt man kan göra en söndag när mannen är ledig! Väl uppe var det frukost och påklädning, sen dags för långpromenad. Fick dock korta ner promenixen lite granna när vi inte kände våra kinder längre av kylan.. En sväng om K-land utan shopping (nästan) och en lugn eftermiddag/kväll fulländade denna mys-söndag.

Imorn ska vi hämta upp Mellan och töserna för att hälsa på morfar Wåge en sväng. Kaffe och liten kaka kanske?!
Nä nu händer det nåt här.. Vi ska tydligen kolla film.. och det blir Madagaskar?! Inte som Nemo men det funkar :)




En glad mille med gamlamorfar!