Milles stora dag!

Grattis underbara, härliga, älskade Mille på din ettårsdag.

Du får varje dag att bli viktig.


Älskar dig mer än ord kan beskriva, alltid!


Dags att sluta växa nu Mille! =)

Vi planerar kalas för fullt. På torsdag gäller det, då blir lillkillen stor. Mina föräldrar tog med sig Mille till nygjorda lekplatsen några gator bort i söndags för att Mannen och jag skulle kunna köpa presenter i lugn och ro. Hittade en del bra grejer, unnade oss själva lite nya kläder också =)

Imorse var det dags att gå till BVC för att få ettårs-vaccin och prata av sig lite om det gångna året. Mille gått upp ett kilo på två månader och växt 4 centimeter vilket jag blev lite orolig för. Han har alltid varit stor men trodde inte han skulle växa så mycket på den här tiden. Men Inger lugnade mig och sa att Mille följer sin egen kurva som han alltid gjort och att han ser så fin ut så. När han springer runt i trädgården i sommar rusar det nog av honom ett kilo eller två. Love Inger! Hon är den bästa sköterskan man nånsin kunde be om.

På vägen hem tog vi en liten runda om Kurragömma för att hitta lite fler presenter från min Mormor till pajken. Slank ner nåra badgrejer i påsen också. Mille tycker det är det bästa som finns, att bada. Då måste hans mamma köpa lite mer sånna grejjer ;)
Efter presentshopping blev det apoteket för alvedon och miniderm. Såg fräcka plåster med Bilar på, kunde inte låta bli att köpa med dom också. Inte för att jag hoppas att han ska skada sig, men när han gör det ska han bannemej ha dom coolaste plåstren hehe.

Betala lite tråkiga räkningar nu och vänta på att Mille sovit färdigt, sen blir det nog premiär med nya badleksakerna. Jo, så får det bli.
Halllåååå? Är det någon däääär???


Gullrumpa.

 

 


Dagens

Kvart i sju i morse gnydde pyret till, vi sover numera i vardagsrummet på soffan för att låta Mille ha eget rum, så det var bara att gå in och kolla om det var dags att gå upp. La över honom i vår säng och genast kröp han nära, nära och somnade gott en timme till.
Efter frukost och lek gick vi ner till stan för att återigen gå på sockjakt. Lyckades lite bättre den här gången, nu klarar han sig ett tag. Väl hemma åt vi köttfärsås och pasta ihop och nu sover Mille medan jag fortsätter planera hans ettårsdag/present. Vi har bestämt oss för vad vi vill köpa till honom så kollar på lite hemsidor vilken som passar bäst. Spännande spännande.Sockskörden
Trött Millebus


JA JA JA JA JA JA!!!!

Vi har varit på lasarettet idag och läkaren konstaterade att vattnet försvunnit och trumhinnorna ser ut som vanligt!!! Finns inga ord för hur lättad jag är. Mille slipper operation och han har inget tryck i öronen längre.. Lycka lycka lycka!

Död

Idag har jag jobbat. Min kropp är död. Orkar knappt trycka på tangenterna. Tar tar i bloggandet imorn, efter jobbet, om kroppen vill.

Fira

Mannen och jag går in på år fyra som kära. Förhoppningsvis blir det mååånga år till! Förutom det så fyller Molly 3 år, och Ch blir Molly + 30. Kanske att man kan unna sig nåt gott en sån här dag? =)

Mille sover middag efter att ha varit riktigt duktig med maten. Åt från egen sked och kladdet som blev var på stolen, inte magen - låren - armarna och håret som det varit dom andra gångerna. Redig kille! Självklart matar jag honom samtidigt, men var 4:e sked får han allt in själv.

Ska passa på att kolla efter presenter till Mille nu och skicka ut en lång lista till släkten. Försöka lämna något att köpa från oss själva med, Mille har en tendes att bli bortskämd så vem vet vad som blir kvar på listan om något alls.
Tilly och Mille


VÅR VÅR VÅR!!

Vad härligt det är med vår! Efter den långa vintern hade man nästan glömt hur det känns med sol och värme. Vi har passat på att köpa en ny vagn så att även litenbus får uppleva lite mer än bara kolla på sin mor. Numera sitter han så han åker framlänges, i en liten trehjuling. Smidig som fasen är vagnen och kostade inte alltför mycket för att vara en andravagn. Emmaljungan får vara kvar som förstavagn ett tag till för däri sover han gott på promenaderna.

Mille har börjat äta lunch/middag själv. Inte för att han får in så mycket av maten men det är nog så kul att kladda ner sig. Mannen fick panik och mådde dåligt första kvällen och visst jag mådde väl inte underbart men det var riktigt kul att se hur uppskattat det var hos Mille. Det betyder också att den hemlagade maten slinker ner utan problem, dom senaste dagarna har det varit spagetti och köttfärsås, och biff med potatis, ärter och koka morötter. Lyx! Snart är det ju kalas för grabben och då måste man visa kusin Svea att han minsann också kan lite grand =)

Tog oss ner till stan idag för att köpa lite sockar till plutten, men det var lättare sagt än gjort. Hittade två par i hans storlek som det var lite färg på. Trist, men får ge oss ut på jakt igen nån dag. Orkade inte gå runt där idag, var hur mycket ungdomar som helst på stan som lapade sol och köpte vårkläder.

Väl hemma hade Mille fått ett brev på posten från lasarettet. Slet upp det på en gång och hoppades att tiden skulle bli lite tidigare än två månader framåt. 21:a april!! Trodde jag läst fel först. Sååå skönt att det bara är 1½ vecka dit. Dessutom ska vi till en läkare den här gången vilket innebär att vi kanske slipper en tredje återkontroll, att det tas beslut denna gång om hur vi går vidare med Milles stackars öron.
Mille firade med att lägga sig och sova middagslur, medan jag la mig innanför balkongdörrarna och fångade lite solstrålar. UNDERBART!


 

Världens finaste kille!

Älskar

 

 Gungeligung!

Mille väckte mig imorse, "mamma mamma mamma" och kastade nappen i ansiktet på mig. Upp för att äta gröt och macka, sen tog vi på oss rejält med kläder och gick till lekplatsen längre ner på gatan. Mille fullkomligt lös av glädje när han fick fart på gungan. Efter en stund kom ett par tjejor och lekte "ketchup" på gungan jämte. Tror det gick ut på att snurra gungan runt runt runt, sen när en av dom sa ketchup så släppte den andra taget och så snurrade gungan tillbaka. Dom verkade sådär roade av sin lek men Mille kiknade av garv! Knappt jag kunde hålla mig från att börja skratta! Härliga underbara unge, vad du gör din mamma lycklig! Nästa gång ska jag komma ihåg att ha med mig kameran..Mille fick en ny bil häromdagen, bmmmf bmmmf bmmmf låter han när han kör den!


Ett lugn..

På två veckor har det infunnit sig ett lugn i familjen. Jag har börjat jobba varannan helg vilket ger mina bästa en chans till att ha riktig grabbtid ihop. Verkar vara just det som fattats, att Mille får vara själv med sin pappa och att Mannen får lite terapi-tid. Bort med alla tankar på jobb, hockey och annat trist till att bara koncentrera sig på litenman. Jag har verkligen kunnat koppla av när jag är på jobbet, kontrollmänniska nummer 1 när det gäller Mille. Bra betyg på Mannen alltså =)

Idag var vi iväg till lasarettet, Mille hade tid på öron/näsa/hals mottagning för en andra uppföljning av öroninflammationen. Den visade samma sak, att han har massor med vatten i öronen som påverkar trumhinnorna. Det blir som ett lock för öronen och även om han hör ljud så kan han inte lokalisera vart dom kommer ifrån och det måste vara ganska höga ljud.. Nu väntar vi på en kallelse att göra en tredje kontroll med läkare vilket förhoppningsvis leder till ett beslut om det behövs opereras in rör eller om det finns något annat som är bättre. Jobbig situation och blödig som jag är när det gäller mitt hjärtegryn har jag grinat varje gång jag tänker på att han kanske ska bli nedsövd och gå igenom en operation. Mellan har ringt och gett styrkekickar, jag tackar!

Om 3 veckor fyller Mille ett år.. ETT ÅR!! Mållös...
Min härliga kille.. Lite ledsen i ögat för att han inte fick kameran =)Hemma hos gamlamorfarHos gamlamormor får man leka med spisen..Tilly tok!Tinja tok!Eeh, Mans-tok?!Blir en del flörtande här hemma. Gos!!