Snart!

Vi har haft en riktig toppendag! Har hunnit knöka in hårfärgning, H-reds besök, baka morotskakor, bada, leka och massa mer.. Känns hur bra som helst och som grädde på moset kommer älskling hem inatt!!




 

 


Magbarn!

Regel nr 1;
Väck aldrig ett barn som sover. Sov hellre oroligt själv än inte alls.

Rekommendationen säger att barn under ett år inte ska sova på magen med risk för plötslig spädbarnsdöd. Mille är ett magbarn. Så fort man går ut från sovrummet rullar han över och drar upp knäna under sig. Försöker hålla lite koll och går in till honom då och då som igår. Fick nog vända honom 10 gånger under kvällen. När han väl sover som en stock känns det jäkligt onödigt att störa honom hela tiden men vad ska man göra?
När jag gick och la mig vid 12 tiden så fick han nog. Började gapa och skrika för att jag var där igen för att lägga honom på rygg. Det höll på ett par timmar till och från. Till slut somnade han på sidan men bara om jag höll handen på honom. Varje gång jag försiktigt skulle ta undan den bortdomnade armen så vaknade han till och gallskrek.
Vid halv tre vågade jag ta bort handen på riktigt för då snarkade han som en kung. Sen sov han till klockan 8.30. Även om det var jobbigt just under vakenstunden inatt så känns det som att det faktiskt var en bra natt. Jag behövde ju inte göra något mer än att hålla handen på honom.. egentligen..

Nästa gång ska jag nog låta honom sova på magen ändå och ha lite extra koll, hellre sova oroligt än inte alls =)





På morgonen tog Mille ett bad, nu när han sover ska jag passa på att färga håret och sen baka lite morotskakor som mannen kan ha med sig till träningen imorn. Måste hålla mig sysselsatt =)


2 down, 1 to go

När klockan var 10 var lägenheten städad och Mille sov förmiddag. Gjorde lite tacopaj lagom till mamma och pappa kom och hälsade på. En liten tur till knalleland för att köpa mig nya tränardojjor och vips så blev klockan väldigt mycket. En dag kvar till Mannen kommer hem, en dag som ska fyllas av bakeri och kanske lite H-reds påhälsning.. Går ganska bra det här med ensamhelg =)



9 månader!

Knappt att jag tror det är sant, men jo, Mille är nio månader idag. Det har firats med att lämna bilen på service och sen storhandling, ett extra långt sovpass och massa kvällsmys. Plutt ligger och sover medan jag har en kväll för mig själv.. Rätt skönt faktiskt =)







Nu





Vår dag..

Efter frukost ville Mille busa, men inte med mig. Med Molly!




När Molly inte orkade med leket längre hoppade hon därifrån och jag tog över med lite gos och mys. Mille fick sova en kortis, sen bar det av till BVC-Inger. Skulle bara bita lite på pappas toffla först..




Hos Inger blev det klart att Mille hör!! Inte bara det, han har stannat av ordentligt nu. Gått upp 100g men inte växt någonting, vad skönt!!
Lite mat och vila så var det dags för ett långt och härligt bad. Efter insmörjning ser man ut såhär..




Komma lite närmre och ha mera rufs på huvudet

 

Lilleman ligger och sover nu och jag är precis hemkommen från träning.. Fint det..


bvc

Ställde väckarklockan på ´alldeles för tidigt´ och kom upp en kvart efter det. Det är dags för ett besök på BVC och Mille behövde en sovstund innan det för att orka med.. Vägning, mätning och uppföljning på hörseltestet som inte riktigt gick som det skulle förra gången. Han reagerade bara på ena örat, men iom öroninflammationen skulle vi inte oroa oss, det berodde nog alldeles säkert på det. Idag är jag ändå lite nervös, för tänk om.. bara tänk om!

Resten av dagen ska vi passa på att bada och mysa massor. Ikväll ska jag träna lite och sen är det dags för vånda. Mannen ska iväg med hockeyn tidigt imorn bitti till söndagnatt.. Inga problem om det inte vore för att nästa vecka sticker dom iväg igen 4 dagar.. Så, nu har jag klagat färdigt =)




Mammas solstråle!


Bildspel..

Det visar sig att Mille gillar plast.. mycket plast.. Det enda som kunde locka honom därifrån var kameran.. Sen återgick han till plasten..






längta!

Jag längtar efter min Man!

När han är iväg på bortamatcher kan det vara antingen jätteskönt att vara med Mille själv och ha lite egentid på kvällen, eller också är det bara så långsamt att man knappt tar sig igenom dagen. Trots att Mille varit superredig och vi både badat och sovit ihop så blev kvällen väldigt lång. Vet inte varför men kan inte riktigt koppla av..

Kan du skynda dig hem hjärtat?? =)


Last couple standing?

Vi har blivit en hyresgäst kortare. Ännu en har hittat nytt. Trots att det blir lungare med folket i huset verkar det nästan som att ljudnivån stiger hela tiden. Igår vid halv nio lät det som att någon satte upp tavlor eller banka isär möbler för kommande flytt. Vi gav det några minuter men innan vi hann sparka i golvet tystnade det. Bra, Mille hann inte vakna och vi fortsatte filmkvällen..
Klockan 23 var det dags igen, vem i helvete bankar i sin lägenhet så det låter i hela jävla huset?? Vi sparkade i golvet, gick ut i trapphuset för att lokalisera ljudet. (Trodde att det var tanten under, borde inte va någon annan kvar). No no no det var inte tanten.. Gick ut för att kolla om det lyste i några fönster men det var becksvart.
Gjorde ett sista försök att hitta den skyldige och gick ner till källarlägenheten som man egentligen inte får bo i. En kille öppnar och svarar att jaaa jag har spikat upp lite jeans på väggarna.. JEANS PÅ VÄGGARNA?? Klockan hade ju för fan hunnit bli halv tolv och där står han och spikar upp jeans?? på väggarna???
Det var droppen, nu måste vi hitta nåt annat och komma ifrån galenskapet på sjunde..




Mille är väldigt fascinerad av sötaste kompisen Joline


Stackars karln på sjunde!



Varning för PMS-kärring!

Hade hunnit glömma hur det var att ha humör som svänger för varje minut och ont överallt.. Hur lätt är det då? Här har man inte haft blod på nästan 2 år, känner mig som ett känslomässigt vrak! Värre än när man var gravid för tusan! Att vara Man i detta hemmet kan inte vara lätt just nu. Vet inte hur många avhyvlingar karln fått utan att förtjäna det minsta lilla. Dessutom får han inte ens höra en ursäkt efteråt utan han får se min rygg när jag går därifrån. Så förlåt älskling, jag är ett PMS-monster!



Vi var på Gekås igår. Dyrt, men riktigt kul när man åker med två likasinnade själar. Mille fick vara hos mormorn och morfarn hela långa dagen, vilket han inte hade det minsta ont av. Knappt att han la märke till oss när vi kom för att hämta honom, härligt. Då vet man att han haft det riktigt bra!


Nä men fan. Det släpper inte, ska ta mig en alvedon och vetepåse på magen om jag hittarn.. Fortsätter imorn med bilder och annat. 

Hejdå!

 

Busa

Vilken mysig torsdag vi har! Mille vaknade vid 4 imorse och trodde nog klockan var mer. Låg och busade och somnade om i stora sängen, Mannen som kom hem vid 5 tiden fick ligga på soffan =).
Vid sju vaknade lillplutten igen och ville promt upp men fick busa en stund innan jag orkade dra mig upp ur sängen. Sen dess har vi haft det underbart härligt. Jag duschade medan Mille utforskade alla saker som fanns i skötbordet, sen var det hans tur att bada vilket han riktigt tokälskar att göra. Lite vila och mat och sen har vi legat i soffan och kittlat varandra och lekt med Molly som gömde sig bakom soffan.. M ligger och sover eftermiddag nu och det är inte långt kvar till Mannen kommer hem till oss! Kan det blir bättre??




Ska man gå ska man också ha skor =)



Tur pappa finns =)


tröttsamt!!

Men kan man bli mer trött på sig själv?! Drog igång hela karusellen att åka och handla med Mille, på handlingslistan står bröd, mjölk och fil.. När jag packar upp varorna (som blev så himla många fler än tänkt) ser jag att jag totalt missat filmjölken..

Ikväll är det träningsdags igen men mannen är iväg på mortamatch mot Mora.. Som tur är bor Stor bara gatan nedanför så Mille får vara hos sin Moster och Ch en stund och stöka till det =). Får passa på att svänga in på Ica samtidigt och handla den förbannade filen..

Om man skulle ta sig en stödvila ihop med pluttis..






I handlartagen igen


uppdatering



det tog 45 minuter till jobbet.. 1 timme hem.. helt kraschad! dagens RIS är till alla fastighetsägare som inte skottar utanför sina hus.. Rosen går till Mille för att han skrattade i stort sett hela vägen hem..


Ont


I´M IN PAIN!

Det har tagit två timmar att äta, klä på sig och sminka sig. Rekord! Fan va ont det gör...

Ska till jobbet och hälsa på en snabbis och sen träffa D en sväng. Om jag går nu kanske jag är framme om en timme, träningsvärk + köra vagn på oskottade trottoarer går inte riktigt ihop..

 



Ska han bli en hockeyspelare som pappa mån tro?


Totalt förstörd

Fingrar skakar, armar värker, magen ska vi inte prata om, bena existerar inte. Någon som vill vara barnvakt på onsdag? då kör vi igen =)

Om det är roligt? Oja!

Måndagsmys

Dagen försvann i ett nafs, N och Joline gjorde oss sällskap i tvåan.. Förutom massa tjöt och mat blev den en lååång promenad där barna laddade sina batterin för mer lek och bus. Mannen kom hem tidigt och tog över Mille medan jag gjorde snickerskakor.. Förra lasset kakor hamnade i hallen så denna gång ska dom frysas i vår egen box..

När vi gick upp i morses låg vi och lekte en stund, när Milleman skrattade till såg jag den, TREDJE tanden! Inte konstigt han vart strulig ett par nätter. Jag har kollat överkäken flera dagar men inte sett skymten av tänder, så blev lite förvånad när jag såg att den dykt upp i nederkäken jämte de andra två. Snoret var som bortblåst idag, hoppas att det "bara" var tanden som spökade och inte en förkylning som precis dragit igång.

Snart dags att dra sig till träning, det vankas box oxh rejäl träningsvärk. Precis vad jag behöver. Känna att kroppen arbetat lite =)




Såhär ser det ut när vi leker..


Dagens göra

Det är kväll och mycket har hunnit bli gjort. Tvn är på plats, lunch gjordes och bjöds på. Åkte och handlade, lagade mat en gång till, Mille nattades och nu sitter vi här och njuter av att ha ett par timmar ihop innan en ny vecka startar.




En glad Mille, påklädd för handling
(se dom två gaddarna!!)


Fixas

Det var en låååång lördag. Mannen åkte ihop med Ch och pappa till Ängelholm för att se Rögle kriga till sig poäng. Tyvärr blev det inte så utan Brynäs kunde istället åka hem med tre pinnar. Iaf. Mille och jag tog det lugnt, myste massor och lekte med alla leksaker vi kunde hitta. Gick en liten promenad och sen hem för att fixa mat och läggning. Att ha en kväll för sig själv, heeeelt själv, är underskattat. Det var jag och Robinson för hela slanten.

Fick en liten överraskning när vi gått upp idag. Eller egentligen var det Mille som blev överraskad.. Mannen hade köpt med sig lite prylar hem till lillplutten. En hockeyklubba i miniatyr, rögle-hakklapp, Soff hade skickat med godisar till mig (=)) och sen var det nån reklamgrej som var perfekt att busa med enligt Mille. Bra start på dagen. Snart kommer pappa hit, ska hjälpa oss få upp tvn på väggen istället för att den ska stå på bänken. Mycket som behövs göras nu när Mille blivit stor och når precis allt. En liten nödlösning tills dess att det är dags att flytta.

Lilleman sover, storeman mäter och jag ska väl ta och göra mig i ordning..




Mille och kompis Molly


SEEGT

Underbara härliga harmoniska sega dag. Precis vad vi behövde, hela lilla familjen. Mille vaknade som en solstråle imorse, vet inte om det beror på att munnen inte gör lika ont eller för att han redan hunnit få ut bajset. Frukosten gick som smort men sen var det som någon tryckte på slowmotion knappen. När Mannen kom hem vid lunch hade Mille fortfarande pyjamasen på sig och jag hade inte gjort många knyck vad gäller kläder och smink heller. Sitter faktiskt fortfarande i myskläder och osminkad, Mille vilar eftermiddag (ombytt denna gång) och Mannen stack precis till matchen. Dags att rycka upp sig kanske??

Träningsvärken? nää den gjorde besök hos någon annan. Satsar på Box på måndag, tisdag ska kroppen göra ont.

Aj


Imorn kommer jag ha träningsvärk.


Fullt upp!

Vilken härlig dag det blev igår. Efter en mysig fika hos J gick jag mot ishallen för att möta Mannen. Mille hann somna i vagnen så istället för att handla ihop bytte vi, Mannen gick hem med Mille och jag tog bilen till ica. Perfekt! Väl hemma gjorde jag mat och männen busade för fullt. När plutten somnat hade jag kli i hela kroppen, så det blev att jag gjorde snickerskakor. För att vara första gången så blev dom riktigt goa! Vi delade på en kaka för att se om det blev godkänt, annars hade Mannen fått ta med sig dom till hallen ;)

Har precis lagt Mille, han har varit megatrött hela morgonen. Det är någon tand på gång igen så han sover oroligt och snorar som en tok. Får hoppas han sover lite längre nu istället.

En ny grej är att han numera äter macka med smör och ost på.. Har haft svårt för det innan, han har velat ha macka i bare, men idag så åt han så det stod härliga till. Ihop med lite havregrynsgröt blev det en rejäl frukost!

Ska annars ha en riktig fixardag. Det behövs dammsugas och dammas, duschas, papper ska in i pärmar och ikväll ska det tränas så det blir träningsvärk imorn, gött! Det är bara att sätta igång nu.. snart.. om en stund.. sen..




En tok som åkte i 110 när han såg kameran





The new me

Så var det igång, det riktiga försöket att komma i form både fysiskt och mentalt. Framför allt ska jag bli stark och bekväm i i min kropp. Startade lugnt med ett Bodymind-pass igår med ett par vänner. Imorn blir det nog lite kämpigare, vilket är mer än välkommet!
Har verkligen skärpt till mig vad gäller sötsakerna, sen att det blir en rollokola här och där det får man ta.. Kan ju inte sluta med allt gott på en gång ;)

Mille ligger och sover förmiddag nu, jag ska passa på att göra mig i ordning och städa upp lite efter morgonens bus. Sen blir det en promenad som avslutas hos J med underbara Liam.
Mannen slutar lite tidigare idag så han har fått en lååång lista på vad som behöver handlas. På listan står det massa nytt för jag ska lära mig baka. Tänk vad kul att kunna göra en paj eller morotskaka när man får besök istället för att springa till August och panikhandla trök-fika. Ska nog ta och göra lite bröd och sånt med, inget slår nybakt bröd med smör som nästan smälter och ett kallt glas mjölk.. mmmm...

Dags att ta tag i dagen!



Pyjamaskille öppnar julklappar..


Små i maten?



Måste bara berätta om vad som hände för ett par veckor sen haha..
Mannen åkte iväg för att handla med order att kolla om det fanns nån färdigmat i frys/kyldisken. Det var en såndär dag när man verkligen inte orkade ställa sig vid spisen.. När han kom hem gick jag i påsarna direkt för att kolla vad han hade med sig hem.. Hittade ingenting! Men så kollade jag upp och där låg den, maten. En 20x20 cm liten pizza ATT DELA PÅ!!! hahahahaha va fan tänkte han liksom??
Frågade flera gånger om det var ett skämt, var är den andra pizzan? Nepp, det var alles, den sväller lite i ugnen. Säger bara, att det var en jäkla tur att han garderat oss med godis den kvällen. Jag åt till JAG svällde upp som en bulle i ugnen.. haha..

Kärlek ändå!



dvala

När vi fick veta att jag var gravid startade ett nytt liv för oss, för mig. Förutom att vi skulle bli familj - mamma, pappa, barn var det ett uppvaknande. På nio månader, i takt med att magen växte, försvann alla tankar på karriär, pengar, kläder att synas. Dom ersattes istället till trygghet, kärlek, 2 blir 3, vårt barn - mitt barn..

Det är stort att man kan, inte förändras men anpassa sig, till något sånt här. Att bli mamma alltså. Mäktigt är nog rätt ord förresten.

Kan ibland komma på mig själv, med att ha drömt om hur det kunde ha varit nu, om jag inte träffat Mannen. Varje dag efter en sån dröm är det nästan pirrigt i magen för jag inser att jag har det vackraste som finns i världen. Mille.


Nästan så att man varit i dvala i 23 år, vid graviditeten vaknade man upp, nu lever jag..






 

 


Party-trick a la Mille

 



Behövs - En stycket godtrogen mamma och 1 dl saliv eventuellt mycket grönt snor.

Att göra - Värm upp mamman lite med att säga mamma mamma mamma flera gånger FLÄCKFRITT. När du har 100 % närhet så spotta (eller nys). Mamman blir genast väldigt blöt i ansiktet medan du själv kan skratta gott..

Ett tips från er allas Mille.



Så vaknade mamman på sjunde idag, riktigt bra väckarklocka, inte så mysigt. Men nu är vi vänner igen =)






hejdå grannar

Det är tyst i vårt hus.. Mörkt i fönstren när man tittar in, allt fler hyresgäster har hittat nytt och flyttat härifrån.. Men Andersson/Persson står tungt kvar.. Känns som det var någon vecka sen vår värd var här och sa upp alla kontrakt, men det har gått 2 månader..
Vi spånar lite på hur vi ska göra - köpa nytt, köpa gammalt och renovera, vid sjö, i stan, på landet.. Det är inte lätt nånstans, ibland känns det nästan hopplöst.. MEN nu kanske vi kommit en liten tanke på väg iaf, ska följa upp den i veckan bara för att se hur det skulle kunna bli, med det inte sagt att det blir så.

Fick ett kort fikabesök igår av Stor och Ch. Mille och Molly blir som vanligt överlyckliga av att fler busar och ser dom =) Jag blev överlycklig för Stor hade med sig vår mormors snickerskakor, ljuvligt!
Blev en tur till maxi och handla med det viktigaste och sen riktig myskväll.. Måste säga att det verkar ha vänt nu, med Milles sömn menar jag. Får fortfarande gå upp ett par gånger på natten och ge napp och dra på täcket, men inte i närheten av vad det har varit. Känner mig riktigt utvilad (kan bero på att mannen gav mig en timmes sovmorgon idag med).. Han är för övrigt iväg och tränar lite, få igång kroppen till morgondagens match.. När han kommer hem kanske vi tar en räd i förrådet, rensa ur allt gammalt och onödigt.. Vi får se vart dagen för oss..



Sovmorgon

Kl 07.48 tittade jag på klockan, Mille låg på magen och busade i sin säng och sträckte armen mot mig 'maammmma mammamma mama'.. Myskille! Tog över honom till vår säng där han sparkade igång Mannen som i sin tur gick upp med honom medan jag fick ligga kvar och ta en sovmorgon. Vaddå lyx? Åtta kanske inte är tidigt enligt vissa men det blir tidigt när man är uppe på natten flera gånger och har lite problem med att somna om direkt. Så vid tio tiden gjorde jag entré i köket för en frukost. God!

Det är faktiskt tomt på schemat idag, vet inte vad vi ska hitta på. Vädret är strålande så en promenad är väl med i tankarna. På veckorna känns det som det är tusen saker man vill fixa och ordna med när Mannen är hemma, men när helgen väl kommer är det inte så viktigt ändå. Mycket skönare att ta dagen som den kommer.. Vad som är bestämt är i alla fall att det är vår ätardag! Nyårslöftet var att ha en gottisdag i veckan istället för massa småätande hela tiden. Förutom en kinder-rad i måndags så har det gått över förväntan.. Gravidkilona är borta sen länge men kroppen ser helt annorlunda ut om man jämför med förut, så förutom att sluta äta godis jämt och ständigt har ett gäng tjejer pratat om att skaffa träningskort. JAG SKA ta tag i det här nu och kanske äntligen känna mig lite nöjd över kroppen man släpar på.

Ska nog koka mig lite kaffe nu, sparka igång dagen på riktigt..




Mille fick ut alla leksaker ur lådan och var skitnöjd, tills jag sa 'nu får vi plocka upp lite Milleboy'.
Då vände han sig om och tittade på mig med dom här sogsna ögonen..
Ni kan ju gissa vem som städade och vem som åt majskrok.


Blodgivare?

Läste BT när jag åt frukost imorse. På sida 3 står det att det är blodbrist på Borås lasarett och Sahlgrenska.. Tog det som ett tecken (brukar inte läsa tidningen så noga mer än sport och nyfödda), ringde till blodgivarcentralen och anmälde mitt intresse. Nästa vecka ska det komma blanketter och information, sen är det bara att ringa igen och boka tid, snabbt och enkelt!


Som ni vet har jag varit ganska, eller väldigt, bortskämd med att Mille sover länge på mornarna. Ett tag gick vi inte upp förrän klockan var halv tio. Kände att det behövde bli lite ändring där. Dagarna är långa när mannen är iväg, men ändå för korta för att hinna med det man ska så fr.o.m den här veckan har vi gått upp mellan halv 8 - 8. Huvudet fungerar inte riktigt som det ska men efter frukost och lekstund kommer man igång.. Verkar som Mille mår bättre och framför allt SOVER bättre för han hinner bli tröttare nu och då är det värt varenda minut man går upp tidigare.

Idag när mannen kommer hem vid lunch ska jag och Mille åka till Lundaskog en sväng. Kompisen Joline ville leka med Milleman medan N och jag var sugna på kaffe och vuxet sällskap. Perfekt! Då får mannen en lugn stund innan matchen och jag slipper tänka på tvätten, bra deal! =)

Om man skulle ta sig en dusch, får passa på medan trollet sover..



Trollet


Hej igen

Nuså, nu ska jag bannemej bli flitig igen med bloggandet.

Kan börja med att Mille är inne på månad åtta. Har hänt massor! Han kryper allt mer, sittandes, och ålar sig som militärer på golvet. Han kommer dit han vill, det är det viktigaste. Två bissingar är nästan helt uppe, 2 på gång. Sen har han också börjat säga mamma. I början var det mamamamamamama, men nu dom sista dagarna är det mammmma, mammmma. Hur mysigt är inte det då?? =) Vi har hämtat en lära-gå-vagn hos Mellan som han utforskar mer och mer. Lycka är det när någon håller honom i händerna och hjälper honom att gå..

För en annan har det varit en helt underbar tid över jul och nyår. Mannen har varit ledig från jobbet och hockeyn har haft lite uppehåll stundtals, har hunnit med en massa besök och passat på att mysa med Mille.. mängder!

Tankarna går annars till våren, då vi förhoppningsvis har hittat oss vårt hus, Mille ska bli inskriven på dagis och jag ska börja jobba så småningom. Ingen brådska där inte =) Ska verkligen vara hemma med min favorit så länge jag bara kan! Ta vara på mamma- Mille tiden..