Mammafrukost

Ett par ggr i månaden ses vi, några kaffe- och frukostsugna mammor med barn. Supermysigt och högljutt, precis som det ska vara :)

Mille fick träffa sin bästis och redan innan hon hunnit ut genom dörren på väg hem säger han att han saknar henne, mysgrodor <3

Annars gjorde Jocke sin sista träning för säsongen, kanske den sista i sin karriär. Stort! Matchen imorn kommer förhopningsvis bli en minnesvärd avslutning.

Imorn blir det fix inför att farfar och Anki kommer ett par dar, Signe har inte träffat Gunnar sen i somras så det ska bli riktigt mysigt att få rå om varann ett tag!


Vårkänslor

Vågar man säga att våren är här? ;)

https://cdn1.cdnme.se/1110474/6-3/pic_5150840ae087c3638bb67e16.jpg" class="image">


Ledig måndag

Idag är det tomt på agendan sånär som på dagis för Mille, skönt! Ska bara rensa barnas garderober och kika på vårkläder till dom. Milles alla jeans har hål på knäna, vet inte riktigt hur han leker för det räcker med att han använt dom en handfull gånger så är jeansen spruckna..
Signe däremot växer så det knakar, en del 86 är redan för litet och hon nosar alltmer på 92.. Fort går det!
En match kvar

Åkte på sista hemmamatchen, näst sista matchen för säsongen. Nik vann och hoppet att hålla sig kvar i div 1 lever..

Pappa följde med och hjälpte mig med barna, det är inte alltid så smidigt med en uppspelt fyraåring och en 1 åring som vägrar sitta i knät :)

Nu kör vi sista veckan med hockey, sen är det både inskolning för Sickan veckan därefter och en enorm vånda att mammaledigheten på heltid är slut.. Kommer ifs ha förmånen att bara jobba 75% fördelat på tre dagar i veckan och varannan helg.

Dags för tandborstning och nattsaga 👌


Trots

Det är mycket tjat för att få saker gjorda. Ta på sig kläderna kan ta en hel evighet för Mille och det slutar allt som oftast med sura miner från oss båda. Signe däremot får man inte hjälpa alls så om det är bak-o-frampå får det vara så helt enkelt. :D

Passade på att vara ute en stund medan mini sov. Skönt med frisk luft men vad kallt det är!! Längtar enormt efter vår och mer lättpåklätt :)

Här är Mille i sin klädprocess..


Hemmafix

Upp med hyllor och byte på tavlor blev dagens syssla. Det tog oss hela em att komma överrens ;)

Lite spontanbesök av mina föräldrar till kvällen och nu ska jag bli soffpotatis!


Soffhäng

En lång dag är snart över. Ligger i soffan och slökollar tv samtidigt som jag vräker i mig godis och letar klänningar på nätet. Ja hör o häpna jag tänker köpa mig en sån till nästa gång det ska va uppklätt..

Mille somnade gott efter fredagsmys och extra lång saga i sängen. Ibland blir jag så trött på mig själv, stressar igenom kvällen för vad? Borde inte just lässtund och gonattandet vara en del av det bästa på hela dan?

Signe fick lite alvedon ihop med vällingen efter en extremt gnällig em.. Hon har haft fingrar i munnen och försökt tugga på sin gosekanin så det är väl sista tanden på g.

Nä, fortsätta soffhänget och hålla tummarna för Nittorp och Jocke :)


Vardagspussel!

Som vanligt är vi lite sena med att äta frukost och göra oss i ordning till dagis. Det är så mysigt att bara vara, inget gnäll medan bolibompa är på och flingorna fortfarande finns kvar i tallrikarna..
Ska passa på att handla medan Mille är på förskolan. Skönt att bara ha ett barn att hålla koll på ;)
Jocke kommer hem vid lunch och då sticker jag på möte på jobbet. Ska även fika med Lotta vilket var en hel evighet sen!!
När jag kommer hem igen sticker Jocke iväg på match så idag är en riktig pusseldag att få ihop. Det brukar lösa sig ganska bra men man känner sig lätt stressad mellan varven ;)


Torsdagsmys

Efter läkarbesöket svängde vi in en snabbis på Skroten-tygaffär. Blev sugen på så mycket att jag struntade i det helt och hållet haha.
Hämtade upp Mille och hem för lunch och sov. Jocke kom hem för barnmys medan jag stack till stan för fika och skvaller med bästa Malin. Passade även på att köpa lite födelsedagspresenter, mars-april är det ett gäng som fyller år!!
Signe är inne i en kram- och kläng period, man får inte sätta ner henne på golvet utan att det blir höga tjut och krokodiltårar. Man känner sig lätt handikappad med allt som ska göras under em/kvällen med bara en hand men det går det med :) ingen stress..
Snart kommer stora hjärtat hem efter träningen så jag ska väl ta och röja upp alla spår från min halvtimmes 'äter allt jag kan hitta i skåpen' stund.. ;)


Lasarettet

Idag är det återkontroll för Signe på Skene lasarett. Förra gången vi var där konstaterades det att det är en svullnad i näsan som varit orsaken till att hon svimmat. Jag vet inte riktigt hur dom fick ihop det men eftersom alla andra undersökningar sett bra ut får vi gå på den linjen.
Vi har haft cortinsonspray och nån annan spray som ersatt näsdroppar på prov och det är alltså nu det ska utvärderas hur det gått. Får se helt enkelt vad som händer :)
Mille får vara på dagis så länge och sen har jag lovat honom att få åka sina inlines i källaren. Bra dag! :)


Inlines

Köpte som sagt ett par begagnade inlines till Mille. Gissa om han blev stolt :)


Varm i kroppen

Mille hade varit i gympahallen med sin grupp när jag mötte dom på väg till dagis. Vi vinkade hejdå och på väg hem säger Mille
'Det är mina bästa vänner, Gabriel, Gustav, Birk och Mila. Vi är bästisar..' Plötsligt känns det inte riktigt så jobbigt med inskolning iaf :)


Lugn morgon

Efter några av Signes sämre nätter var det skönt att Jocke började jobba lite senare idag. Jag fick ligga kvar i sängen och lyssna på frukostpratet ute i köket :)

Ska hämta Mille på dagis om ett par timmar och ska åka till bästa kompisen Joline för en lekstund. På vägen ska vi stanna och hämta upp ett par inlines till grabben. Tänkte att han kanske skulle tycka det var kul medan vi väntar på höstsäsongen i ishallen.

Lite kaffe på det så kör vi igång dagen :)


Mina små


Mille och Signe

Det är dags att skola in båda barna på dagis, jag ska börja jobba och en ny vardag ska påbörjas. Det känns konstigt.. Blir nog bra när man väl kommit in i allt.

Mille blir fyra om ett par månader. Önskelistan som Jocke och jag hittills har gjort har nu mille själv knåpat ihop. Liten har verkligen blivit stor och jag undrar som de flesta andra föräldrar - vart har den tiden tagit vägen? Det har gått fort, hinner inte med att njuta utan glömmer av hur bra vi egentligen har det. Småbarnsår kanske..

Signe har blivit en riktig liten tjej, väldigt envis och vet vad hon vill. Otroligt glad och ger oss så mycket kärlek i sina kramar varje dag..

Jag skriver för att komma ihåg.