Storken kom, med besked!

53 cm lång och 4090g, det är kråkan i all sin prakt! Det känns helt overkligt, han är ganska exakt 36 timmar gammal och han ligger redan i soffan på pappas bröst.. och jag är stolt! så otroligt stolt över att vi klarat dessa hinder för att just Kråkan skulle bli vår bebis..

...och aldrig har jag gråtit så mycket, haft så ont, känt mig så hjälplös och ändå varit i ett sånt lyckorus på en och samma gång.. Han är värd allt, vår lilleman, precis allt! och till Storeman, kan jag bara säga att jag hade aldrig, ALDRIG klarat detta utan dig, du är min stöttepelare, min klippa, mitt allt, men framför allt vet jag att du är världens bästa kråkpappa!

Idag är det bara kärlek!

Ja massvis med kärlek till alla nära och kära, men nu är det nog dags för en ny familjemedlem att få vår uppmärksamhet ett tag .. Kråkan gör väsen av sig, det blir ingen 10 kilos klump med moppemusche och öl i högerhanden, kanske att det är lite övervikt på krabaten efter 2 veckor för länge i magen men det hör till, iaf i Anderssonfamiljen..

Molly blir storsyrra, Tilly, Tinja och Svea blir kusiner och vi får absolut inte glömma Hempa och Theo! Grabbarna får kanske en lek-kamrat till, beror på vart dom håller hus när vi kikar upp i sommar..

Pappa kommer om en stund och hämtar vår lilla buse, bli bortskämd av mojmoj och mojfaj är aldrig fel.. Sen kommer mannen hem och får ta hand om mig och magen den stunden magen faktiskt finns kvar.. Så tills vi skrivs igen, ha det gott och tänk lite extra på vårt knyte som förhoppningsvis snart är här..




Busen


V41 + 5

Om det här fortsätter kommer en 10 kilos bebis ut med moppemusche och öl i högerhanden..

Idag har jag pratat med min chef för att lösa sommaren, så mannen kan ta lite pappaledigt och jag kan utnyttja semesterdagarna som man ändå hann få ihop. Det kommer bli en sommar på resande fot, så vi ska nog upp till babyproffsen ikväll och se om vi ska investera i en resesäng till kråkis.. Kan bli jobbigt att ligga i en hårdlift mellan mej och mannen varje natt i 3 veckor... 
Ringde i alla fall sen till försäkringskassan som försökte lura oss på pengar denna månaden men det ser ut att lösa sig utan alltför sura miner, och till sist ringde jag till ica eftersom jag råkade slänga lite info som kan vara bra att ha om man ska betala med icakortet.. inte bara syster stor som är vimsig =)
Tvätten ligger i maskin och dammsugningen är klar så nu blir det lite mat innan den långa väntan sätter igång på riktigt..

En liten flashback från helgen;
Jocke med snutte, filt och napp.. hahah, fråga inte..



Trötta godisar


Familjemys

Efter frukost och promenad till kattmatsaffärn så säger mannen från balkongen
-"nu kommer några släktingar till dig"
Sprang till köksfönstret för att få en blick av vem det kunde vara och där stod mamma och pappa, med en burk mat åt mannen till BB, och ett brev som kommit fel på posten.. En kopp kaffe och några husdiskussioner så åkte päronen vidare till stadium och vi satte oss för att planera resten av dagen och pling, där var det löst. Mellan ville ha lite kaffebesök och det var vi inte sena att hoppa på.. kaffe blev hamburgare, truck-körning, barnmys och robinson.. så nu är vi precis hemkomna och ska äta den godaste av den godaste kvällsmaten... rostade mackor!! mums..
sen får vi se vad resten av helgen har att erbjuda..





Trollungen.. Storasyster var inte riktigt på kamerahumör vid detta tillfälle hrm..





V41 + 2

dagarna bara går och går och går.. att det inte händer nåt snart! med tanke på att man är uppe 10 gånger per natt och gör diverse saker man kommer på borde kråkan känna att nu, NU vill jag komma ut och heja på mamma och pappa och Molly.. men inte! så länge står jag och tittar på den lila elefanten som ligger i spjälsängen, den som mannen köpte som en present till kråkis.. känns liksom inte lika spännande som att få titta på sin egen lilla bebis, men det duger!

inte händer det speciellt mycke, släpar fötterna efter mig och bara väntar.. vilar lite, äter mycket, vädrar, småstädar och idag ska jag lägga till en grej på min lista.. ja ska lägga mig innanför balkongen och hoppas på att få lite färg i ansiktet.. kanske, kanske att man kan lägga undan ångesten över hur man ser ut när man är på väg till BB då.. moaha, ja är fåfäng..

annars kommer mannen hem en timme tidigare idag (JIPPI) så redan klockan halv sex får jag pussen man längtat efter hela dagen, de blir mys de! lite mat på det och sen är vi redo att åka.. kom igen nu kråkan!!



Han som gör mig lycklig

MVC, Kråkmormor och presenter..

.. mamma bestämde sig för att göra min onsdag till en bra och mysig dag, och det lyckades hon med vill jag lova.. hon följde med på besöket hos MVC där allt var som det skulle, men med en lapp rikare i väskan om igångsättningsinfo när vi gick därifrån.. OM det är så att kråkan verkligen inte vill ut innan onsdag nästa vecka ska mannen och jag upp till special-mödravårdscentralen på lasarettet och prata om att bli igångsatt, spännande!

jag och mamma gick i alla fall till cafét i åhlenshuset, där båda (!!) tog hälsomackor till fika.. undrade vad tusan det var med oss så det blev varsin glass på vägen till bilen som återställde sockerhalten i kropparna.. väl hemma igen såg jag ett sms från mannen där det stod att han köpt en liten present till kråkan, och hjälp vad nyfiken jag är!! gissningarna härjar vilt i skallen vad det kan vara för nåt.. =)

när vi ändå var i stan gick vi in i en butik där ja hittade dom finaste av dom finaste linnebyxor, lite halvt om halvt harembyxor.. bestämde mig för att det där är brallorna jag får unna mig efter bebis kommit, tills jag såg priset.. mamma hittade en minst lika mysig klänning men hon fick också gå iväg tomhänt därifrån.. ogod..

dags för lite vila nu innan kycklingen ska stekas, potatisen kokas och såsen röras..


V40 + 6

Ja så står det i min journal, att kråkan är färdigkokt men har valt att ta semester i 6 dagar till.. och inte verkar det som att den vill komma ut i närmsta taget heller.. förutom ett par extra sparkar om nätterna och gripandet runt min urinblåsa så funkar det ganska bra ändå.. men vi längtar!!
Mannen kom till köket efter ett telefonsamtal igår och säger, V:s tjej gick också över... 17 dagar!! så nu har jag ställt in mig på att kråkan inte blir något aprilbarn längre, utan 2 maj får vi se underverket.. njah får väl hålla tummarna att det blir lite tidigare än så..

Annars blir det en väldigt lugn dag, frukosten är intagen, sudokun är snart löst, allt är kollat på nätet så det verkar väl inte bättre än att det är dags för dagliga promenaden.. Sen när mannen kommer hem ska vi sätta in bilbarnstolen, ett steg till i rätt riktning =)

Något fattas oss!

Vi har haft en riktig fixardag, började med tvätt och tidig frukost följt av en mysmorgon och sen lite lunch.. Tog en riktig långpromenad (40 hela minuter!!) där vi gick förbi apoteket på vägen och sen hem igen.. Tänka sig att man hinner med så mycket bara man går upp lite tidigare.. mannen har fått sjusovaren att inse hur skönt det är med mornar!
Men hur mycket vi än gjort så är det ändå något som fattas.. KRÅKAN!! vart håller du hus egentligen?? börjar undra vad som lockar i magen egentligen för ut vill du ju tydligen inte.. så vi får väl fint sitta här och vänta och längta lite till...

ett litet tips på musik
the panics - dont fight it

men jag vet inte hur man gör länkar och grejer så ni får bannemej leta upp den själva =)


sömnlös på sjunde

det fanns ett par stycken sånna ja.. så efter en halvtuff natt så gick jag upp vid 6 tiden och åt lite frukost, läste tidningen, kollade en stund på tv och sen kunde ja lägga mej i sängen å sova igen.. lagom tills mannen gick upp och tog emot sällskap av Gp och Anki.. Gp som tar med sig "gröna faran" upp till gävle för att kanske få den såld åt oss, hoppas hoppas hoppas!
mannen är för övrigt hurtig och springer med L ute i skogarna nånstans, molly ligger på favoritplatsen ihopkurad innanför balkongdörren och nu är det väl hög tid att ta sig i kragen och göra sig i ordning för idag vankas kalas!! och vem vet vad mer....


Världens mysigaste Molly

..magen bara växer och växer och..

växer.. imorse kom jag knappt ur sängen.. Sen kan det bero på alla 5 kuddar jag lyckats erövra till min sida av sängen, eller att täcket fastnat runt ena benet, i vilket fall är magen stor som en basketboll fylld av en liten människa.. en liten härlig pojke eller flicka och jag kan knappt bärga mig längre, vill se hur vår bebis ser ut..


Basketbollen och Molly

var ute och gick en runda innan, fick i uppdrag igår kväll av mannen att lämna några ritningar till hans vän som kan sånt där.. syster mellan har planerat ombyggnad i huset så man får utnyttja de kunskaper som finns i vänskapskretsarna.. på vägen hem råkade det hamna en glass i handen som försvann lika fort som den blev köpt.. (kan ärligt säga att det var en katt som satt så sött på vägkanten som fick smaka lite i slutet)

imorn är det kalas för familjens Ch, och han ska få en present som syster stor nog egentligen inte vill att han ska ha, solly, men Ch förtjänar! annars är det en kolugn fredag som ska spenderas med sudoku, vatten, och soffruvande.. mys!

Världens längsta dag?

Ibland går timmarna så långsamt.. Ändå känns det som man gjort massor!
Började som sagt med en kontroll på MVC, kurvan såg bra ut, hjärtat slog som hjärtat ska och diskussionen hamnade idag istället på sömnen..
Fuskade och tog gröna faran till stan och tillbaka, men gick en promenad när ja kom hem istället.. tyvärr har inte området så mycket att erbjuda efter att ha bott här i 2 år, men frisk luft är friskt luft! Lite mat på det och en rejäl dammsugning och nu sitter jag här, väntar och längtar efter mannen som inte kommer hem förrän vid 7..


Tidig morgon!!

Så vaknade man när mannen gick från hemmet, två timmar för tidigt för min del men alldeles lagom enligt Kråkan som buffar så gott.. Tanken är att vara på MVC till strax innan 10, lyssna på hjärtat och diskutera för 511:e gången om det verkligen inte är något mer jag undrar över inför förlossningen... får se vad dagen har att erbjuda sen, kanske en bebis? =)


Dagen då Kråkan skulle komma

Det är Dagen med stort D..

Sambon gjorde mig på smällen i juli vilket resulterat i att Kråkan borde komma idag, men eftersom man inte kan lita på alla dessa cyklar man tydligen går efter så är jag beredd att det kan hända imorn.. eller övermorn.. eller dagen efter det.. ja ni förstår..
I brist på annat att göra är i alla fall det mesta avrullat med GeKås rullare från katthår och annat diverse som råkat hamna på Kråkans grejer.. Vagnen är inhandlad, bilstolen är hyrd, och senast igår var jag ner på stan och fixade skötväska.. BB-väskan är packad och det enda som fattas nu egentligen är att vattnet ska gå och oändligt mycke smärta..

Annars har dagen varit fylld av härligt besök, svärfar var här och lånade "gröna faran" ett par timmar (men bara för att byta däck, de tackar vi för), sen var syster stor här och utnyttjade hittade glassar från deras frys som hamnat i vår istället.. =)
Så nu händer nog inte så mycket mer än en möjlig promenad och lång väntan på onda tider.....

Välkommen till min nya blogg!