25 minuter!

Dagen till ära var familjedag.. Blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, eller det blev inte alls som vi tänkt oss! Men efter en snabb stadsrunda med handel till Milleman och en kaffe hos Stor på hemvägen kändes det ganska bra ändå. För att göra det ännu lite bättre åkte mannen iväg för att köpa pizza och cola :) Mille har varit redig som alltid och myste för fulla muggar med att vara mekaniker till sin polisbil (bobbycar fast 10 ggr coolare) medan vi fick äta i lugnan ro. Sen gav plutten upp, så nu sover han gott och vi kollar tv och äter lite candy.. Precis som det ska vara en lördag... MEN inte nog med det.. På kvällningen tog jag lite egentid, spenderade hela 25 minuter med att duscha och sen smörja in ansiktet med nya krämen, gissa om man känner sig som en ny kvinna!! Åter till candyt!

 



Mille i sin älskade hoppgunga


Lycka!

Det blev en kort stund hos MaPa innan vi åkte för att handla. Hämtade upp Mellan med barn på vägen och väl framme insåg vi vårt misstag! Robin Bengtsson skulle tydligen sjunga och spela med sitt band på Ica (ICA?!) en timme, precis när vi kom dit och lagom till vi var klara. Kön av vagnar och kärlekskranka tonårstjejor höll på att få mig vända om, men har man gett sig in i leken...
Väl tillbaka blev det tacos och sport. Tyvärr inte riktigt dom resultat vi ville se men vad gör det när Mille avlossar det ena smilet efter det andra.. Så hem till Borås bar det med en trött kille som däckade direkt. Tvätten är hämtad, vikt och inlagd och idol är snart över.
Mitt i allt kom det ett välkommet och överraskande samtal med en gammal arbetskamrat.. Vad det pratades om är mellan oss men det är så kul och härligt att få känna den där känslan av lycka för någon annan.. Så nu ska jag fortsätta le lite till innan Mille ska få sällskap av en trött mamma..


Fredagsmys!

Snacka om härlig start på dagen. Mannen valde att ta lite sovmorgon innan värmning och bussfärd till matchen, ja tackar ja! Vad mycket lättare det flöt på med frukost och tvätt.. 2 timmar försvann i ett nafs och Mille stensomna så fort jag la ner honom i sin säng..

Mamma/mormor ringde och kollade vad som stod på schemat och det tog väl inte många minuter innan vi bestämde att vi åker till Hillared och fortsätter fredagsmyset. Mams och paps skulle åka och handla lite på eftermiddan och eftersom Mille totally älskar att åka kundvagn så blir det att vi hänger på och köper lite candy och annat smått och gott.. synd ;)

Värt att nämnas är att Milles kusin Tilly bestämde sig, plötsligt och helt själv, för att sluta med napp, slängde den i soporna och vinkade hejdå.. Mosters rediga tjej! Så hon ska åka till leksaksaffären och välja ut något för att hon är så duktig.. Jag gissar på att det blir en prinsessa med väääldigt långt hår.. Vem vet, kanske hon får något av Mille också!



Tilly "napplös" Ljungqvist!


Månad 6!

Vet inte riktigt varför jag längtat till just den här dan, men det känns som att sex månader ändå är lite speciell.. Mille vaknade i godan ro i morse och skrattade till smurfen han fick tag på i sängen. Helt underbart att vakna då!

Efter lite gröt och bus och bajs så blev han trött så det var bara att lägga honom. Har börjat med en ny grej iom att han sovit så dåligt på nätterna ett tag. Vanligtvis har han sovit i våra sängar på dagen och sin egen på natten. Men nu ska han få sova i sin egen även på dan. Kanske att han känner sig mer trygg när han vaknar och inte börjar gallskrika på en gång.. Värt att pröva iaf!!

Solen skiner och jag är på strålande humör, så så fort lillkillen vaknar ska vi ta en långpromenad och bara titta på allt fint som händer när hösten är här. Fick lite nostalgikänsla igår när vi gick till bvc, för vägen var helt täckt av löv i alla färger. Nästan så man ville skrapa ihop en hög och kasta sig i den, men nä.. :)




Mille med sina favoriter, pippi-polis och tandborsten! :)



Äntligen!

Milles kurva har stannat av! Efter att ha hört det varje gång vi varit på BVC var det skönt att det nu äntligen hänt..
10660g tung och 74.7 cm lång, är en ökning med 300 gram och 1 centimeter och man jämför med innan som varit 1kg och 4cm. Så ja, jag är väldigt glad för nu kan han faktiskt ha dom kläder vi köpte i 80 ett par veckor till..

Var och kollade på lägenhet innan också, och om jag säger såhär. Vi tycker att vår lägenhet är under all kritik för dom pengar vi ger, men vi ska skatta oss lyckliga för hur bra det är jämfört med det hyresvärden visade. Åh herrejösses.. först var det huset längst ner = ytterligare en backe på 400m typ, precis jämte motorvägen = buller satan, med standard som Asta 99 år till och med hade klagat på.. Nä, känns som att vi ska ge oss ut på egen hand..

Dags att göra i ordning allt inför hockeyn!



Mille badkille!



ironi!

För 2½ år sen när vi flyttade in i lägenheten gjorde vi det med tankar om att det var ett "så länge boende". Vi har förbannat köksdelar, balkongdörren, värmen på sommarn men får skylla oss själva eftersom vi inte gjort nåt åt det.. Det har väl knappast undgått någon att vi letar hus men har inte hittat Det Där än.. Tiden börjar liksom rinna ut nu, MÅSTE ha tag i större, Mille behöver ett eget rum.. Jag behöver få sova!!
Ironiskt nog knackade hyresvärden på igår.. Dom ska satsa på att göra detta huset till företagscenter av nåt slag så alla hyreskontrakt blir uppsagda i juni månad, det betyder att dom är skyldiga oss att hitta ett nytt likvärdigt boende tills dess. Givetvis passade vi på att säga att vi ville ha större och helst med uteplats och tvättmaskin och.. och... och.. Att tillmötesgå alla dom krav är ingen lätt bit, så vi får se vad som erbjuds, i annat fall får vi väl ge oss ut på egen hand. Känns bara så onödigt att flytta till lägenhet för att göra den i ordning och sen vidare till hus.. Det löser sig vad det lider..

Mille sover nu, jag ska passa på att göra mig i ordning, sen är det mätning vägning och kontroll av doktorn.. För att göra dan ännu lite mer intressant är det matchkväll, Bhc mot Västerås..


Blicka framåt

Går i tankarna att kanske börja jobba så smått igen.. Inte nu men snart. Vill egentligen gå hemma med Mille till han är 18 då han antagligen tröttnat på mig och vill flytta hemifrån. Men för att dryga ut mammaledigheten åtminstone LITE grann så kan det vara aktuellt med någon dag här och där i arbetslivet igen. Hur det ska gå till har jag inte en aning om, men vi spånar lite och ska prata med cheferna någon gång i veckan eller nästa. 

På torsdag är det 6 månader sen Mille såg världen första gången, och första gången man fick säga "jag är din mamma".. Att kalla sig mamma kändes i början väldigt konstigt och inte alls så rätt som jag trodde det skulle göra. Nu vill jag säga Mamma när jag presenterar mig för folk, visa hur stolt jag är över familjen, Mille..
Han gör små nya saker varje dag, några man knappt märker och man frågar sig efter ett tag, hur länge har han gjort sådär?? Andra är stora, som att kryptagen har börjat komma fram, inte för att han kommer så långt men han har raka armar och sprattlar med benen och det slutar med att han åker några centimeter bakåt.. Framåt får vi nog vänta med ett tag till!
Han har blivit mer medveten, om sig själv och oss runt omkring. Börjar fejkhosta och skratta för att få uppmärksamhet och gör ett högt ljud om han inte får oss att titta på en gång.. Att äta är bland det bästa som finns, lite skeptisk är han i början till alla nya smaker vi ger honom men sen slinker det ner utan några protester.. Att få kladd på händerna och klia sig i munnen verkar också vara någonting man ska göra mest hela dan.. Det här med vaniljkrokar är jättekul! Att få både äta och kladda utan att någon säger till är det bästa!

Hörde ett väldigt bekant ljud från sovrummet nu, dags att byta en bajsblöja och ta upp honom efter en låååång sovstund!



Mat?!

Har funderat ett tag på hur jag ska göra med Mille och maten. Har fått lite råd om vad som kan passa och inte, eftersom han är ganska stor för sin ålder behöver han mer mat än jag kan ge honom.. Bara det att jag inte är redo att sluta amma heller. Vi har därför ökat på antal mål "vanlig mat" varje dag. Gröt 2 ggr, potatis 1gång, välling på kvällen och 2 ggr får han mjölk.. Känns helt ok, men vill nog hålla det så någon månad till. Mille själv verkar inte ha några problem med vare sig vanlig mat eller mjölk så det är väl egentligen när man märker att han kräver mer mat som det blir fler ändringar.. Min lilleman är på väg att bli stor!

Får se vad dagen har att bjuda på idag, mannen är iväg på hockey så vi lär väl ta bilen och åka iväg lite mille och jag. Vart det bär av har jag ingen aning om men vi brukar landa hos mamma/mormor till slut ändå! =) Ska passa på att göra mig i ordning lite nu när M sover gott..



Mille och hans kompis Freja.. Molly var nyfiken..


Besök

Men OJ vad harmoniskt det har varit med en mamma/dotter och Mille-dag. En mysig promenad, god mat, fina kläder till pajken och en icahandligt hanns med innan fredagsmyset startade på riktigt när mannen kom hem..




freeport...

.. fick besök av familjen idag. Mannen hade egenträning idag, så vi bestämde oss för att passa på och mysa till det med en utflykt. Blev inte så mycket handlat men bara att få umgås som den lilla familj vi är en vanlig torsdag var väldigt harmoniskt..