månad 5

startade denna dag med att vända mig mot gullegrisen och sa grattis, för idag blev han fem månader. som vanligt log han tillbaka, utan en aning om vad det var jag sagt..
upp och äta och busa lite, åka gåstol och gungeligunga, sen var det en låååång sovstund. inte mig emot, hann med massor under tiden. sen var badet ett illa måste för prinsen så det var bara att ge honom lite potatis med morot och sen i badbaljan.. han vägrar ligga i det numera så man får hålla hårt i den hala ålen medan han SKA sitta upp. liten börjar bannemej bli stor.
efter en promenad var det då dags för fem månaders kontrollen med dom omtalade vaccinsprutorna. trodde aldrig jag skulle klara att sitta i samma rum som mitt hjärta blev stucken med nålarna men det var inga problem. han gjorde knappt ett ljud utan brydde sig mer om ankan i boken, rediga Mille!
lite vägning och längdmätning på det så var besöket klart. gick vidare till k-land och hälsade på på jobbet en snabbis innan det blev långpromenad som slutade på ishallen för att få skjuts hem med mannen. backarna hem var ett alltför stort projekt att orka med.. =)Min prins
10320g, 73.5cm
Det är kärlek det!


Uppdatering

Vi skulle egentligen till Ängelholm igår men efter en fruktansvärd natt bestämde vi oss för att stanna hemma.. Plutten var ledsen och otröstlig, så han fick ligga mellan oss, inte blev det bättre där men det är iaf lättare att hjälpa honom lite när man ligger jämte än att behöva resa sig 471 ggr varje timme.. efter ett par timmar gav han upp och sov...... i en timme, sen var det dags igen.. Så gårdagen gick åt till att trösta, krama, söva och trösta lite igen medan nysningarna avlöste varandra. Natten till idag var iaf en klar förbättring så nu har vi båda ork att ta oss genom dagen någorlunda som vi brukar.
Ska försöka ta mig ner till stan för att köpa lite hårfärg, ser ut som "hej kom och hjälp mig", men eftersom ingen annan fixar det så får man göra det själv =) Kan vara skönt att få lite frisk luft med, bara att hålla tummen att vi inte blåser bort.

Veckan som var:Gjorde en visit hos morfar Wåge

En räd med gåstolen, snodde pappas kläder på vägen.. =)Mysa lite innan promenaden!Hänga på pappas mage är det bästa när man gör utflykter


Vänner

Det är få saker som får en så glad som goa och härliga vänner, och jag har precis haft turen att träffa två helt underbara människor!
Med det sagt är det nu dags att ta tag i resten som ska bli gjort denna dag!


Post!

Vi hoppas på ett tjockt brev på posten idag!

Mille missuppfattade det hela med att le på kort.. busa är ju mycke roligare!


Se upp för vagnen, vagnen rullar!

Finns det något som irriterar en mamma så är det att ingen ser vagnen man ändå har framför sig. Förstår att jag tar plats som ska in och ut ur samma ingång som alla andra och att vagnen kanske står i vägen för någon som absolut vill kolla på den färgen som vagnen råkar blockera, men vart ska jag ta vägen?? Måste ju få chansen att titta jag också? Ett prakt-exempel i en välkänd butik där det cirkulerar relativt mycket folk.

Jag tittar på en tröja jag absolut inte behöver men ändå är lite sugen på. Ställer vagnen jämte mig så det ska finnas plats för andra att gå förbi. Helt plötsligt står en svärm med tjejor runt oss och jag känner att jag inte orkar "slåss" om att hitta rätt storlek innan dom har hittat sin så jag försöker ta mig därifrån. Ber lite försiktigt om ursäkt för att det ska bli plats för mig och vagnen att komma förbi men icke.. Istället får jag kränga mig förbi ett dubbelställ med kläder och runda halva butiken för att ändå hamna bakom alla människor som inte ser att vagnen och jag vill UT.. ut ut ut.. Gav upp, och gick till provrummen för att kolla hur det gick för mamma istället.. Gänger var borta när hon var klar och ut gick vi..

Bortser man från detta har dagen varit hur bra och skön som helst. Mamma kom till stan och sysselsatte mig och Mille i stort sett hela eftermiddagen med lite hösthandling till lilleman och mat och fika. Syster stor kom förbi en sväng och Mille och jag har haft en myskväll ihop. Mannen är iväg på sponsor-kväll och väntas väl komma hem närsom.. ja, en bra dag helt enkelt..
Nybadad nakenfis!


Drömhus

Vad gör man när man hittat Drömhuset och det ligger i helt fel område? Vi vill inte bo i stan men med det här huset är det nästan värt att tänka om..! Ska suga lite på karamellen, sen får vi se om operation övertalning måste sättas in eller inte..

Passade på att testa lite potatis med majs på lillplutt idag.. INTE POPULÄRT. Det mesta hamnade på hak-klappen eller på händerna eller på mig.. Får väl ge det några försök till precis som med palsternackan som faktiskt verkar slinka ner ganska enkelt nu, peppar peppar! Sen är det dags för gröt!

Molly och Mille sover ikapp just nu, verkar som de båda har fått en vakenstund mitt på natten för att göra det extra tufft att gå upp på morgonen för mamsen.. Men visst, vi kör på, ger det någon natt till innan det bli ändring. Har väl ifs varit ganska bortskämda med att knoddas somnar tidigt på kvällen, vaknar en gång för att få mat och sen somnar om och vaknar först tidig morgon.. Borde nog inte gnälla!

Så fort han vaknar ska vi ta ett litet bad i badkaret och mysa i stora handduken efteråt. Ta på mjuka pyjamasen och busa lite innan han slockar för denna dag.. Härligt eller hur? =)Gla´skit!

Helt otroligt vilken bra natt det har varit. Lika mysigt att sova jämte Mannen, lika skönt är det när han är iväg! Mille har sovit som en stock han med, så det gjorde inte det hela värre direkt.. Känner mig riktigt utvilad idag, skönt!
På schemat står en handling, kanske att vi tar en sväng om Knalleland för att fördriva lite tid och sen (!!) ska jag göra mig i ordning för en kväll med vuxet sällskap för första gången sen Mille föddes. Ska bli riktigt kul, men kommer nog känna mig lite naken utan honom..
Vi hade en liten mysstund på morgonen fylld med bus och stoj, så Mille han krokna väldigt snabbt. Ligger och vilar upp sig lite och jag passar på att äta frukost, kan man ha det bättre en ensam lördag?MIN GODING!!


Fredagsmys

Regnet verkligen bara öser ner, dels hör man hur det knastrar på fönstret men mest märker man det genom att det är blött innanför balkongdörren.. Börjar nog bli dags för hyresvärden att se sig om efter nya hyresgäster!

Det är stora steg med lillknoddas nu.. Han har fått smaka lite på potatis, vilket verkligen inte var gott till en början, men efter tredje försöket var det som att mjölk inte existerade för honom. Fick lugna honom lite så magen får chans att vänja sig. Går det fortsatt bra så ska vi börja med gröt nästa vecka!

I eftermiddag ska vi på första mammagrupps-träffen. Hoppas på att det är fler än jag som är lite nervös, vet inte riktigt vad jag ska vänta mig, men bara att få kontakt med andra mammor känns hur bra som helst. Kunna växla lite tankar och idéer är precis vad vi behöver!

Imorn kväll ska det bli lagmiddag med respektive, så Mille får snällt stanna hemma med syster Stor och Ch som sällskap. Kommer gå hur bra som helst men hur jag ska klara mig utan min knodd?? Första gången vi är iväg båda två en längre stund.. hua.. Det är nog välbehövligt ifs att få komma iväg, och längta lite!Okej mamma och pappa, jag är redo!Eller njaah, kanske att jag ångrade migUFF!!BlääÄr vi klara nu??


Tankar..

Inser att jag ska vara glad för allt jag har, en frisk son, en man jag älskar, systrar som alltid finns där, föräldrar som aldrig sviker, vänner som alltid får mig att le.. Det är så lätt att glömma hur bra man har det, förstår det inte förrän något händer som inte borde få ske....

"Vi är alla änglar med bara en vinge, vi måste hålla om och hjälpa varandra för att kunna flyga.."


Jag behöver luft!

Känns som jag blivit slagen i ansiktet, sparkad i magen och jag kippar efter luft.. Att det kan vara så orättvist, en människa så full av livsglädje, en vän som änglarna alltför tidigt kom för att hämta.. Det är fel, så jävla fel!