Att bli stor... eh större!

Ännu en helg som bara sprungit iväg men är riktigt nöjd med hur den blev. 49:de omgången spelades i lördags, slutade med vinst i sudden. Borås fick med sig två välförtjänta poäng mot ett (som det såg ut från läktaren) grinigt och halvfult Leksand. Goda miner och en karl som ville ha med sig Mille in till resten av grabbarna. När dom kom tillbaka, mina män, var det raka vägen till Donken och unna-sig-lördag.
Idag blev det tvättning och besök av pappa på lunch, lite fikande och sen en extra unna-sig-kväll. Vi försvarar detta med att det blev en 24 timmars =)

Mille har kommit på att det är mycket roligare att stå än sitta, att kräla på- under- jämte- i- allt som kommer i hans väg istället för att krypa ordentligt. Blir till att flytta upp allt "värdefullt" ett hack högre upp.. Man kan glömma att få ha något ifred, han har blivit så medveten om allt... ALLT! Men det är mysigt också, man har ett helt annat  band till varandra nu. Kan prata med honom och bli lite förstådd och likadant tillbaka. Peka på lampan, klappa händerna och vinka är favoriterna just nu. Slänga sig åt alla möjliga håll och lita på att man är där är också toppen, tills man inte är där och han slår i huvvet eller nåt annat. Hahah, innan idag, så lekte Mannen med Mille, ni vet stå upponer vänd med huvdet så det ser ut som att man bara har ben och ansikte. Mille kröp efter och var så inne i att fånga Mannen att han kröp rätt in i väggen med värsta dunket. Okej det är inte så kul egentligen eftersom han blev ledsen (Mille alltså, inte Mannen) men det var så högt ljud och inte alls väntat så lite kul i efterhand ändå..

Vart var jag nu då? JO, han har börjat äta mer själv. Jag har inte gett honom kladd-grejjer än men mackor och frukt, rispuffar och annat smått och gott får han stoppa i sig själv. Måste bli av med mitt kontroll-beteende vad gäller smuts och fläckar snarast så Milleplutt får börja kladda rejält med den vanliga maten med...
På tal om mat, vi har börjat ge honom hemlagat istället för tråkiga burkmaten. Än så länge (peppar, peppar) har det gått över förväntan. Spagetti o köttfärsås med extra sås, korvstroganoff med extra sås, rödspätta med exra sås och köttebullar... med extra sås.. Allt verkar funka bara det är MASSOR av sås.. Undrar vem han fått det efter ;) Mammas pojke det!

By the way, Mille blir 10 månader nån gång mellan 23.59 och 00.00




Sova?? Onödigt när man kan träna på att ställa sig upp!



Kan alltid lita på Mille när dammsugarn kommer fram



Åka och handla??
-Jag trivs bättre hääär



Då kör vi..

Efter en väldigt lugn och händelsefattig period tror jag det är dags att rycka upp oss. När snön kom och vägrade ge med sig valde vi att vara hemma och ta hand om förkylning och tänder ordentligt.. Känns som det är nog nu. Inte bara hemma-sittandet utan snön. Idag tog vi tag i det, passade på att åka till knalleland en sväng när Mannen är iväg på match. Stor följde sen med mig till stan och arbetsförmedlingen för att kolla lite kurser man möjligtvis kan ta när man ändå går hemma. Lättare sagt än gjort, inte konstigt det inte är fler som pluggar, vad fasen ska man välja?? Trodde man kunde säga vad man vill bli och sen läsa till det. Nope, man måste tydligen välja inriktning och sen en inriktning inom inriktningen och sen... nää väntar väl lite till med det där.. Ska njuta av att bara vara mammaledig till världens bästa kille ett tag till!
Ska lägga Millkille nu och sen lägga mig i soffan och äta varma mackor och dricka oboy, sånt man kan unna sig när Mannen är iväg =)


Voa foan!

Trodde igår att vi var frisk. Mille lurade oss allihop. Snoret har runnit och tårarna har varit nära mest hela tiden. Kan mycket väl bero på dom två små tänderna som gör sällskap med dom andra tre.. Jo, så får det va..

Igår fyllde dessutom mamma ung. Det firade hon med att bjuda hem familj och vänner på lite mat och dricka. För dom som inte haft chansen att äta min mors mat kan jag bara säga att ni missat nåt! Hon kan laga mat hon.. Och pappa kan ställa upp i bästa service-kategorin om det finns nån. Tror aldrig jag vart med om någon som sitter och tjötar och underhåller ena sekunden och försvinner utan ett ljud och radar upp allt som saknas på bordet utan att man ens märkt att det är slut.. Näe, det var en riktigt bra kväll, att den slutade med guld och brons gjorde inte läget sämre direkt. För att inte tala om hur rediga barnen var! Båda T:na lekte och lekte och lekte. Lite film och sen stensov dom i soffan ihop som två slagna prinsessor.. Mille var för  nyfiken för att sova men skötte sig galant med lite hjälp av en majskrok härådär.

Vi sitter och söndagsmyser, kollar lite OS, bara är. Ibland skäller han till, Mannen, på hur "helvetes jävla dåliga" dom är.. Hmm...




Vi lever...

... men har blivit tok-förkylda. Ett läkarbesök på barnavdelningen gjorde iaf klart att Mille verkar haft någon inflammation som hans kropp redan tagit hand om.. Vilket var väldigt skönt att höra. Mindre roligt var det att sitta upp i soffan en natt för att han skulle kunna sova. Det blev 20-minuterspass, sen vagga om och försöka ge nässprej och annat för att underlätta. Till slut verkade han vara så trött att han inte orkade göra motstånd längre utan sov ett par timmar i sträck jämte sin pappa. Det gör ont i hela mig när han är så dålig och man inte kan hjälpa honom.. Ska gå och titta till honom...

Tillbaka till yran..

Visste knappt vart, hur eller när jag var imorse då Mille gjorde väsen av sig och ville upp. Natten har väl inte varit den bästa så tröttheten gjorde det riktigt svårt att komma igång. Kroppen gjorde rejält motstånd innan vi väl lyckats ta oss upp för att äta frukost. Med lite mat i magen fick vi båda lite energi så nu är det städat och fint i lägenheten, Mille ska strax få bada och sen kommer Mannen hem en stund för att vila lite innan match. Ska ta oss till G-hester också för att få sista grejen fixad med bilen. Vad notan hamnar på vill jag knappt veta. Skickar nog iväg Mannen på det där =)




i sin nya barba-pyjamas


Farmor på besök!


Mille älskar sin farmor, det märks. Hans lycka gick inte att ta miste på när han såg henne imorse. Även att han inte bryr sig om mig eller Mannen sådär överdrivet mycket när farmor sätter bus-sidan till. Vi trivs..


Omställning!

Har känt ett tag att Milles sovstunder måste ändras. Han hinner inte riktigt bli trött och sover inte lika långa pass som han gjort innan. Idag var det dags för att försöka skjuta på soveriet och se om han sover desto längre. Till vår hjälp hade vi Joline och N!
Vet inte riktigt vad jag hade väntat mig, men att det skulle gå såhär bra var jag inte förberedd på. Han verkade inte trött alls och åt precis som vanligt, lekte med Joline och tittade en massa på alla roliga saker hon kunde göra.
Efter fyra timmar lade jag honom ändå för att han ska vakna i ok tid.. Nu stensover han och har inte rört sig minsta lilla. Rediga underbara härliga Mille!
Tjejorna har åkt hem till sitt och jag tar det lite lugnt innan D kommer på kaffe. Går riktigt smidigt idag! Sen kommer ju Milles farmor med, längta längta längta!!




Mille åker polisbil

När Mille döptes fick han en polisbil, uppfräschad bobbycar. Jag blev helt frälst när jag såg den. Mille var alldeles för liten både för att åka och förstå så bilen har stått i vänteläge på en hylla i vardagsrummet.. Idag borstade jag av dammet och satte Mille på. Han fullkomligt älskade det! Inte nog med att han nådde ner, han fick dessutom igång tekniken och satte långsamt och säkert lite fart på åket. Lyckades inte få med dom där kanonstunderna på kort, hade fullt upp att se till att han inte ramlade eller körde på nåt. Efter en stund kändes han ganska säker så jag skyndade fram med kameran..






Klippa sig..

Verkar som det är dags att klippa sig... Måste försöka skyla över alla fjun som står hur som helst i luggen.. I början var det bara lite grand, nu är det megamycket. Jag skiter i att graviditeten kan ställt till det, det här ser inte riktigt klokt ut och kan knappast vara normal-mycket hår att tappa! Blir bara mer och mer varje dag..


Solen skiner i alla fall och ska väl lyckas locka ut oss en stund i eftermiddag. Hörde av mormor som ringde innan att det var gör-sketa-kallt och bannemej bäst att ta på sig alla kläder man har och äger. Så det är väl bara att lyda, på med överdragskläder och långfillingar =)

Ska ner till källarn och slänga i en maskin tvätt och sen boka plats till träningen ikväll. Mannen får handla under tiden så kylskåpet är fullt inför morgondagen. Då kommer Milles farmor och ÄH-Mats!!! Tokmysigt!

Tvätt var det ja...






Ojdå, my mistake...

Beordrade Mannen att väcka mig vid halv sju så vi säkert skulle komma iväg till lasarettet.. Bara det att när han skaka om mig så sa han nåt helt annat än "vakna, du måste gå upp", nämligen "du, ni ska inte till lasarettet förrän den 10:e MARS". Mitt i yran fattar jag ingenting, tar upp mobilen för att kolla vad klockan är och vilket datum vi är på. Somnade tacksamt om och vaknade inte förrän nio igen. Kanske ska lära mig att läsa igenom hela texten nästa gång man får viktiga brev... =)



Lasarettet

Fick en kallelse från lasarettet på posten idag.. Grejen är bara att det stod att vi är välkomna imorn på uppföljning av öroninflammationen Mille haft, klockan 08.15. Passade inte tiden kunde vi ringa och boka om det. Telefontiden var 8.30 till 11.30. Tittade på klockan och den var 12.20. Jo jättelätt att ringa och boka ny tid, not. Så det blir att gå upp i ottan och försöka hålla en morgontrött Mille vaken så länge som möjligt så inte hela dagen blir helt förstörd..

En annan grej som tagit upp mina tankar idag är att jag tappar hår.. Inte bara ett hårstrå lite då och då utan nu kan jag knappt sätta upp håret utan att det ser ut som att jag klippt 2 cms lugg. Vet inte riktigt vad som står på, ihop med en trötthet utan dess like börjar jag fundera på om man inte ska kolla upp det..
Har frågat runt lite och många säger att det är en bieffekt av graviditeten och amningen och bla bla.. Men jag var gravid för 10 månader sen, slutat amma sen fyra månder. Kan det verkligen bero på det då?
En annan anledning enligt andra kan vara att jag färgar håret. Det har jag gjort sen jag var 14, borde man inte märkt nåt tidigare då? Blir inte riktigt klok på det i alla fall och får man ingen klarhet i det så kanske det är lika bra att bara höra sig för hos någon som borde veta... eller??


Mille och Store Chris












Sitta och sova?

Vi hade en riktig mysdag ihop igår vår lilla familj. När Mannen kom hem hade han köpt lite leksaker till Mille som var helt överlycklig att ha pappa hemma. Efter en kort sovstund tog vi oss ner till stan för att köpa en pyjamas till lillen. "Råkade" slinka ner en jacka i handlarpåsen också, men den var ju sååå fin! Ska bli intressant och se när Mille ska hinna använda allt vi köper till honom, bortskämd unge =)
Bestämde oss för att lyxa till det lite med en lunch på viskan efter handlar-rundan och sen hem för att sova lite till. Mannen fick stanna hemma resten av kvällen medan jag stack iväg och fixade dagens träningsvärk..

Vaknade vid 5 tiden imorse av att Mille drog nappen mot spjälorna i sängen. Han har en ny grej för sig, han sätter sig upp så fort han vaknar till lite och leker med napparna och täcket. Finns inte så mycket att göra mer än att låta honom sitta sådär och sen när han lägger sig får man passa på att dra på honom täcket och försöka få honom förstå att han ska sova vidare en stund till. Men det ser så mysigt ut när han sitter där och leker och blåser med munnen och tittar lite på en emellanåt.. Min mysgubbe!

Vet inte riktigt vad som händer annars under dagen.. Ska väl försöka ta tag i pappersinsamlingen som stått utanför dörren i över en vecka och irriterat brevbärarn =)




Mina fina gubbar!


kramas

Imorn vid den här tiden ligger Mille och sover medan Mannen och jag kramas ikapp! Längtar som bare den efter hans goa stora varma famn och en riktig mumsig puss! =)

Tills dess passar Mille och jag på att bada, handla, städa och mysa.. 



Familjemys

Vi har haft en heldag hos Mellan and family. Knappt att vi ville åka hem. Mille, Tinja och Tilly lekte så det stod härliga till. Eller, tjejorna lekte och Mille försökte febrilt hänga med i deras tempo. När vi väl kom hem var han så trött att han somnade i min famn direkt efter pyjamas och blöjbyte. Fick med nöd och näppe i honom vällingen innan han rullade över på magen och stensomnade.

Ska filosofera lite i min ensamhet och bara njuta av hur tyst och lugnt och skönt det är..




Tinja lockar till sig Milles uppmärksamhet. Mycket som händer, svårt att veta vart man ska titta nånstans =)



Hockeyänka!


Mannen är i Sundsvall och spelar match, fortsätter mot Umeå för att möta Björklöven på söndag. Måndag efter Milles förmidagslur är han hemma igen. Kan inte säga annat än att jag längtar tokmycke efter honom. Men vi har det bra, jag och lilleman. Vi har blivit bortskämda med besök från min mor och far och en fika hos Stor och hjälp med att hämta WER som varit på verkstaden. Imorn eller på söndag ska vi förhoppningsvis träffa Mellan och busfröna. Tiden går ganska snabbt när man har något att se fram emot =)


Känslostorm.

Gick in för att kolla till mitt lillhjärta..

Såg hur hans små fingrar rörde sig genom drömmarna. Hur munnen formade ljudlösa ord.

Ville inte gå därifrån, men mina lyckotårar blev för många.

Herregud vad jag älskar honom, min Mille.


Bra start på dagen?

Mmmm not so much.

Efter frukosten ringde jag mormor för att kolla läget efter igår, att dom kommit hem ok och att Isse inte fått ryggskott av all skottning.. Under tiden vi pratar känner jag att det luktar bajs. Jaja Mille brukar bajsa efter frukosten så det är nog bara att han sitter och trycker då.. Eller?

Nej. Det som hänt är att Molly antagligen inte vågade gå förbi Mille när han satt utanför toalettdörren, så Molly bajsade i hallen och Mille-nyfiken skulle givetvis dit och inspektera. F.Y F.A.N säger jag bara. Bajs överallt. På golvet, väggen, dörren, Mille, pyjamasen. Jag tok-dog.

Efter att ha hållt andan att jag nästan svimma så är det i alla fall skurat och klart. Blä.




Vadå...? Skulle vi....?
-Eh ja!


S.Y.T.Y.C.D

Trots att det blev förlust för Mannen är jag nöjd med kvällen. Max, morotskaka och en påse fruxo räddade humöret =) Nu börjar So you think you can dance igen. Ska nog söka nästa år. Gissa vem som kommer hamna på youtube som årets blunder isf hehe..

Förmiddagsmys

Städat och klart vid 10. Sen knackade det på dörren, där stod mormor och Isse. Dom hade varit på lasarettet på en kontroll och ville hälsa på en sväng. Mille blev överlycklig och vägrade sova mer än en halvtimme, kan ju inte missa något =) Mormor hade köpt lite sockar och ett jättehärligt djurpussel som Mille genast satte sina tre tänder i.
Efter en kopp kaffe och kaka gick vi i snöovädret ner till Stor för att äta lite köttbullar (läs många). Kaffe och nygjord chokladpaj för att smälta maten. Sen åkte de äldre hemåt igen och jag stannade för att diska upp lite medan Stor bytte blöja och busade med lilleman. Perfekt start på dagen alltså.

Ikväll är det match för Mannen, vi ska dit och kolla så klart, veckans stora händelse haha.. Förutom att Mille inte enbart kryper på rumpan numera, det är kryp på alla fyra som lockar allt mer..



En släng av barbapappa-sjukan.. =)


Konsten att träna..


.. utan att få träningsvärk. Den som vet det kan höra av sig till mina lår.


Mille stor kille

Mille ställde sig precis upp, alldeles själv! Min lille kille börjar bli stor...


Woohoooo!!!

Det här, mina vänner, är äkta lycka! Mille stensov mellan 20 till 04 imorse utan att jag behövde hjälpa honom det minsta med napp eller vändning! Jag sov sov en gud, helt otroligt vad utvilad man kan känna sig! MEN inte nog med detta, han var lite ledsen där när han vaknade, kanske en dröm eller så. Han somnade på mage, på min mage vilket han inte gjort på hur länge som helst. Jag rullade ner honom mellan mig och Mannen och sen sov han till 8.. Testa på att vakna typ 10 ggr/natt för diverse olika grejer och sen att bara behöva göra det 1 gång. Jag är en helt ny människa och superstolt över min lilla goding!


Följa recept?!

Det blev inget sånt där gott bröd som receptet lovade. Kanske berodde det på att jag inte handlade alla ingredienser eller för att jag inte följde hur man skulle göra eller bara att jag var lite stressad. Lagade köttfärsås och pasta samtidigt, skulle träna och Mille var hungrig.. Mannen kom hem och tog över Milles matstund och jag kunde byta om till träningskläder, pussa grabbarna hejdå och sen slåss som en tok på boxen.. Slåss som en tok är väl en överdrift men träningsvärk kommer jag få iaf =) Nu ska jag duscha i riktigt varmt vatten..

baka baka liten kaka..

Om man skulle ta sig till affärn på hörnet och köpa lite jäst och honung. Ska ge mig på att baka bröd - dinkel och grahamsmjölsbröd. Lät så gott när jag läste receptet att det nog blir dagens göra.
Lika bra att passa på så man har lite hemma med tanke på snökaoset som tydligen ska bli inatt och imorn. 20 cm väntas komma, om det stämmer ska jag och Mille stanna hemma i protest.. och äta bröd..




Såhär mysigt har vi det i soffan just nu